Så er den gal igen: Dansk zoo sprætter ny løve op

Odense Zoo har en weekend i januar tema om 'Dyret på vrangen'. Det betyder, at man igen vil dissekere dyr til offentligt skue. Fra haven lyder det, at man gør det for at lære fra sig

15. oktober lå en ungløve på dissektionsbordet i Odense Zoo. Nu gør de det igen

I efterårsferien sidste år kom Odense Zoo på forsiden af alverdens medier, da man foran en fascineret og interesseret forældre- og børneflok dissekerede en aflivet løveunge.

Begivenheden trak - ligesom dissekeringen af giraf-ungen Marius tidligere samme år i Københavns Zoo - overskrifter i store dele af verden, hvor der syntes at være fælles konsensus om, at gerningen var dyrisk og umenneskelig.

På trods af at Odense Zoo endte i en international-shitstorm, er man langt fra færdige med at skære i døde dyr foran interesserede børn og voksne.

Blodig weekend
I weekenden 16. og 17. januar afholder haven tema-weekend under overskriften 'Dyret på vrangen', hvor man fokusere på hvordan dyrene ser ud under pelsen.

- Vi gør bare det, vi plejer at gøre og har gjort i mange år. Som jeg sagde ufatteligt mange gange i efteråret, gør vi det for at formidle og lære fra os, forklarer zoolog i Odense Zoo Nina Collatz Christensen til Ekstra Bladet forud for dissektionen.

Den udvalgte løveunge er fra samme kuld, som løven man skar i sidste gang.

Løverne var overskudsdyr fra 2014 og måtte derfor aflives for at sikre resten af flokkens sundhed, da man ikke kunne afsætte dem til andre zoologiske haver.

Zoo: - Vi havde ingen elefanter
Nina Collatz Christensen mener, det er en vigtig opgave for zoo også at vise den anden side af livet.

- I dissekerede også en løve sidste år. Skal i ikke snart finde på noget nyt? Hvad med en elefant eller en tiger?

- Det kunne det også sagtens være, men nu har vi ingen elefanter eller tigere i overskud. Vi har tidligere gjort det blandt andet med tapirer og ponyer og dagen efter løve dissektionen er det en antilope der skæres op. Grunden til, det ofte er løver er, at der bliver født mange løver i en løveflok og derfor ender vi ofte med dyr i overskud. Derfor er det ofte overskudsdyr i form af løver, vi dissekerer.

- Har iI ikke bare fundet en god og billig måde at få presseomtale på?

- Vi er jo en forretning. Men vi har dissekeret dyr i snart tyve år og vi gør det primært for at formidle. At medierne nu vælger at dække det så intensivt, er ikke vores valg.

- Hvad gør i, når det ikke længere kan få folk op i det røde felt at i dissekere døde dyr? Har i en plan b?

- Vi har altid gode nyheder og initiativer. Men det er ikke os der styrer om der kommer shitstorm, forargelse og medieomtale. Dem der kommer i haven er glade for vores dissektioner. Forældre kommer med deres børn og placere dem bevist helt oppe ved scenen, så de kan følge med i, hvad der sker. Det er alle mulige andre end havens gæster, der bliver forargede over det.

I forbindelse med 'Dyret på vrangen'-weekenden har det amerikanske magasin New Yorker Magasin allerede meldt sin ankomst. Herfra lyder det ifølge Nina Collatz Christensen, at man ønsker at forklare amerikanerne om det skandinaviske syn på at vise de døde dyr frem.

Tilbage i oktober foretog Odense Zoo en dissekering af en løve. Se hvordan børnene reagerede 

96 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere