Så er der grønt lys for realkreditlån på to procent

Realkredit Danmark og Nykredit har lukket for 2,5 procents lån med afdrag og tilbyder i stedet 2,0 procent.

Boligejere har nu mulighed for at få fingrene i et af de nye og billigere to procents 30-årsrealkreditlån.

Både Realkredit Danmark og Nykredit kunne mandag eftermiddag ved fondsbørsens lukketid konstatere, at kursen på de eksisterende 2,5 procents lån over 30 år var røget over 100, og derfor har man lukket for muligheden for at hente tilbud hjem.

I stedet bliver der åbnet for at finansiere sin bolig via de nye obligationer med en pålydende rente på to procent over 30 år, som allerede blev varslet inden nytår.

Det betyder, at de, der står over for at købe ny bolig, får en mulighed for at sikre sig endnu bedre mod stigende renter fremover.

Men lånet henvender sig også til boligejere, der allerede én gang har konverteret lån.

- En stor del af målgruppen er de boligejere, der har mulighed for at konvertere til et billigere lån, hvoraf nogle måske endda allerede har været øvelsen igennem én gang tidligere.

- Selv hvis man sidder med et 3,5 procents lån kan der være gode grunde til at konvertere nu, siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

Han minder dog om, at det afhænger meget af den enkeltes økonomi, risikovillighed og tidshorisont.

Hver gang en ny obligationsserie er sendt på markedet, er det blevet omtalt som "superlånet".

Det gjorde det også i august, da 2,5 procents lånet blev introduceret, men ingen ved, om der længere ud i fremtiden kan være en realkreditobligation på vej med en endnu lavere pålydende rente end 2,0.

Christian Hilligsøe Heinig tør i hvert fald ikke gætte på, om boligrenten har nået sit bundniveau.

- Vi ved det jo ikke, og derfor bliver man nødt til at forholde sig ydmygt til det og forholde sig til den aktuelle situation på markedet.

- Det her er en lejlighed til at få lavet et servicetjek på sit lån og kigge på, om den gevinst, som man kan få, også står i mål med omkostningen ved at konvertere, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer