Så er det afgjort: Hedder det karbonader eller krebinetter?

Det er meget simpelt, lyder det fra ekspert

Spiser du karbonader eller krebinetter? Foto: Arkiv
Spiser du karbonader eller krebinetter? Foto: Arkiv

Spiser du karbonader eller krebinetter?

Mange tror, at det afhænger af, hvilken landsdel man er vokset op i, eftersom mange jyder tror, at det hedder karbonader, mens sjællændere påstår, at det hedder krebinetter.

Men i virkeligheden er der tale om to vidt forskellige ting.

- Det er ikke det samme. En karbonade er hakket kalv og hakket flæsk, eller hakket flæsk eller hakket kalv. Den kan være vendt i rasp, men den behøves ikke, fastslår Michael Vagn Larsen, der er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen, over for Ekstra Bladet og fortsætter:

- Min gamle mormor sagde, at en hakkebøf var en hakket karbonade. Det er kun kød.

Skal man derimod lave krebinetter, skal der tilsættes en del mere.

- En krebinet er hakket kalv og flæsk, der er rørt med fløde, hvide brødkrummer og æg. Så er den vendt i rasp, og så er den oval og skal veje 90 gram stykket, uddyber han.

Det er langt fra første gang, Michael Vagn Larsen er blevet spurgt om forskellen, men han understreger, at man kan huske det på, at karbonader er en kødfars, mens krebinetter er en brødfars.

Folk skriger af grin over stavefejl på supermarkedspølser - se her hvorfor!

291 kommentarer
Vis kommentarer