Så er det forår: Sikke fint sneen daler

Sneen daler, og det føles ikke just som forår. DMI lover dog, at det bliver varmere i weekenden

Sneen lagde sig (heldigvis) ikke på vejen i dag, mandag (Foto: Linda Johansen)
Sneen lagde sig (heldigvis) ikke på vejen i dag, mandag (Foto: Linda Johansen)

Store, hvide fnug dalede mandag morgen ned over København. Ikke just det, men forbinder med forår, som kalenderen ellers dikterer, at det er.

- Sneen stilner af i løbet af i dag, og så går det over og bliver mere stille og roligt løbet af dagen med slud og regn, siger Mogens Rønnebek, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Mogens Rønnebek forklarer, at en opklaring kommer i løbet af dagen fra vest, og vinden kun er let til frisk.

Forår, når graderne følger klokken
Den vagthavende meteorolog hos DMI forklarer, at der er mange forskellige definitioner på, hvornår vi kalder det forår.

- Det følger jo ikke nødvendigvis kalenderen. Nogle siger, at det er forår, når temperaturerne følger klokken om formiddagen. Altså så der klokken ni er ni grader, klokken ti er ti grader og så videre.

- Andre mener, at det er forår, når der har været forårsjævndøgn 21. marts, og det er der jo lige tre uger til. Så er der også dem, der mener, at temperaturerne bare skal over ti grader, siger Mogens Rønnebek.

Og det med at have temperaturer med to cifre bliver højst sandsynligt aktuelt sidst på ugen.

Dejlig weekend venter
For mens mandag, tirsdag og onsdag kan være præget af byger og temperaturer omkring fem grader, så klarer det til gengæld op mod slutningen af ugen.

- Der bliver gode solchancer fra torsdag og fredag. Måske kommer der enkelte byger fredag, men det er ikke meget. Vinden kommer fra et sydvestligt hjørne, men det er ikke noget kraftigt, siger Mogens Rønnebek fra DMI.

Og så får solen ellers magt.

- Det ser rigtig fornuftigt ud i weekenden. Der smager det af forår med temperaturer måske over ti grader og tørvejr, siger Mogens Rønnebek fra DMI.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

7 kommentarer
Vis kommentarer