Så er det vinter! To-cifrede minusgrader forude

DMI har kigget i spåkuglen for den næste måned, og den byder blandt andet på isnende kulde

Det bliver isnende koldt i februar (Foto: Per Folkver)
Det bliver isnende koldt i februar (Foto: Per Folkver)

Her gik man og troede, at den værste vinter var forbi, og man med lidt held måske kunne droppe de lange underdrenge inden for den nærmeste fremtid.

Sådan bliver det dog ikke ifølge DMI. De har netop udgivet en månedsprognose, og den byder på minusgrader på hele to cifre.

- Efter en januar, hvor middeltemperaturen har ligget en smule over gennemsnittet, venter starten af februar på os med en vejrsituation, som kan blive rigtig kold om natten, siger Michael Skelbæk, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Grunden til de lave nattetemperaturer i især uge seks og starten af syv er, at der kan komme lidt sne rundt om i landet.

(Foto: AP) Samfund Snestormen rammer kun få SAS-passagerer

- Og når der ligger sne og er klart vejr om natten, så bliver det ekstra koldt. Det kan altså give de her temperaturer, som nærmer sig minus 10-12-stykker, siger Michael Skelbæk.

Samtidig kommer der en frisk vind fra nord og nordøst, og det kan få det til at føles endnu koldere, end det egentlig er der i starten af februar.

- Det er dog ikke sådan, at man skal forvente at kunne holde skiferie i Danmark. Så meget sne og kulde får vi ikke, siger den vagthavende meteorolog.

Så bliver det mildt igen
Efter det kolde gys i uge seks og starten af uge syv, vender vinden med fronter fra vest.

- Derfor bliver det lidt varmere, og vi kan forvente temperaturer over frysepunktet og op til fem grader, fordi havet i vest holder på varmen, siger den vagthavende meteorolog.

Verden på vrangen TV: Husker du 'Snehaderen'? Her er hans norske fætter!

- Betyder det så, at foråret begynder der?

- Nej, det kan man nok ikke sige. Marts bliver meget blandet, og vi skal ikke forvente, at det bliver varmere end ti grader i den måned, og det vil jeg ikke kalde forår. Der kan nemlig også komme nogle våde og kolde vindpust, siger Michael Skelbæk.

Derimod mener den vagthavende meteorolog, at forårstonerne begynder at spille i april.

De kommende dage
- I morgen bliver en rigtig kedelig dag, og det bliver surt at være udenfor. Først vil der være småregn hist og pist, og fra om eftermiddagen kommer der et massivt regnvejr ind fra vest, siger Michael Skelbæk.

Han forklarer, at det derfor bliver både vådt og blæsende i morgen. Det holder dog ikke længe.

Kraftig vind og ikke mindst kraftigt snefald forventes at ramme Østkysten og særligt New York området mandag aften. 
(Foto: AP) Samfund New York i undtagelsestilstand: Storm-panik overalt

- Solen kan godt komme frem torsdag, men der er også byger i vente med et vinterligt aftryk. Dog er der fortsat jævn til hård vind, siger Michael Skelbæk.

Meteorologen forklarer, at fredag bliver lidt mildere, fordi vinden aftager. Temperaturerne kommer til at ligge omkring frysepunktet og et par grader mere end det.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk

Her kan du se en, der virkelig hader sne

0 kommentarer
Vis kommentarer