Så farligt er det at slække på rengøringen

Det er mere farligt end som så, hvis du undlader at svinge støvsugeren om bag og under møblerne

Undlader du at svinge støvsugeren under sofaen og sengen, kan det være farligt for helbredet.
Undlader du at svinge støvsugeren under sofaen og sengen, kan det være farligt for helbredet.

Er den en af dem, der ikke altid får kørt støvsugeren ind under sofaen, sengen eller om bag stolene og kommoderne, når du gør rent?

Så skal du nok til at at være lidt mere grundig næste gang.

For ifølge eksperter kan det være farligt at slække på rengøringen, fordi bl.a skimmelsvamp kan forekomme på steder med meget støv, som er blevet negligeret af støvsugeren.

I en britisk undersøgelse fra Bosch Floorcare med svar fra 2.000 folk fremgår det, at 27 % kun fjerner store stole og andre møbler for at støvsuge en enkelt gang om året. Denne ene gang var typisk omkring jul.

Undersøgelsen viste desuden, at de områder i hjemmet, som umiddelbart så rene ud var fuld af skadelige bakterier og skimmelsvamp. Det skriver The Mirror.

Se også: Hvor kommer nullermænd fra?

Mindst en tredjedel af tæpperne i folks hjem kan være hjemsted for farlige stafylokok bakterier, som kan medføre hud- og sårinfektioner og lungebetændelse.

- Vi var chokerede over resultaterne, som belyser forskellene mellem, hvad du kan se, og hvad der kan lure lige under din sofa eller seng. Regelmæssig rengøring med en effektiv støvsuger - og ikke bare i de områder, som er synlige - er nøglen til at opretholde et hygiejnisk og trygt miljø, siger Lisa Ackerley, der er professor i miljø og sundhed på Salford universitet.

Hun har samlet støvprøver fra en række britiske hjem og resultaterne peger på, at de områder, der er ude af syne - som f.eks. under sofaen og sengen - ofte bliver negligeret under rengøringen.

Se også: 'Manglende rengøring er svineri'

I et bestemt hjem med småbørn og katte, var der et tæppe i stuen, som blev gjort rent en gang om ugen og så ud til at være rent. Men det viste sig, at det i virkeligheden indeholdt høje mængder stafylokok bakterier.

I et andet hjem fandt hun støv, der indeholdt meget høje mængder bakterier og skimmelsvamp, som gemte sig bag sofaen. Parret, som boede i dette hjem, var i 60'erne og havde begge lidt af astma og andre lungeproblemer i lang tid.

- Dette niveau af støv, bakterier og skimmelsvamp kan skade beboernes helbred, taget i betragtning af at de allerede havde astma og andre luftvejssygdomme. Omvendt kan det også være huset, der har gjort dem dårlige, siger professor Lisa Ackerley.

Se også: Vil hellere støvsuge end dyrke sex

14 kommentarer
Vis kommentarer