Så kommer der trafikbøvl igen - Storebælt lukker halvt

Et motionscykelløb får lørdag konsekvenser for trafikken mellem landsdelene. Vejdirektoratet forventer timelange køer på begge sider af Storebælt

Se video fra Vejdirektoratet med gode råd herover

 Når tusindvis af motionscyklister lørdag sætter sig i sadlerne i Aarhus og sætter kurs mod København hen over Fyn, så bliver der ingen problemer med at krydse Storebæltsforbindelsen for dem.

Til gengæld kommer cykelløbet til at ramme andre tusinder, som har tænkt sig at tager turen over Sprogø i bil eller lastbil.

Det fortæller pressechef Martin Østergaard fra Vejdirektoratet til Ekstra Bladet.

- Vi forventer en times ventetid på begge sider af Storebælt fra klokken 13 og frem til ud på aftenen ved 21-tiden, siger Martin Østergaard.

Det er Sund & Bælt, der åbner Storebæltsforbindelsen for cykelløbet Aarhus-København. Mange kører hele turen, men der er også mulighed for at starte i Odense.

Motorvej bliver til landevej
Motorvejen over Storebælt bliver for trafikanterne til en landevej med hastighedsbegrænsning på 80 km/t. Samtidig vil det kun være det nordlige spor, der er åbent for trafikanterne, mens cyklisterne til gengæld for lov til at brede sig i det sydlige spor.

Det er ikke alene omkring Storebælt, at Vejdirektoratet forventer trafikbøvl i løbet af lørdagen. Også i København, hvor målområdet er, vil det være vanskeligt visse steder at komme frem.

- Særligt på den indre del af Vesterbro. Ingerslevgade er opsamlingssted, og den lukkes helt fra midt på eftermiddagen, siger Martin Østergaard.

Vejdirektoratet vil under hele cykelløbet løbende komme med meldinger om trafiksituationen fra direktoratets trafikcenter. Men allerede nu har Martin Østergaard et godt råd til bilister, der skal fra den ene landsdel til den anden på lørdag.

- Kør i god tid. En time tidligere end ellers, hvis du vil nå frem til tiden. Eller også skal man vælge at køre inden klokken 13, hvor det ene spor lukkes, siger pressechefen.

52 kommentarer
Vis kommentarer