Annonce:
Annonce:

Så lidt bør folk over 40 år arbejde

Forskning viser at folk over 40 år bør nøjes med en tre-dages arbejdsuge

(Modelfoto: Colourbox).
(Modelfoto: Colourbox).
Annonce:
Følg Samfund

De fleste af os knokler mindst 37 timer om ugen på arbejdet, men det er ikke nødvendigvis det mest effektive. I hvert fald ikke hvis man er over 40 år gammel.

Ny forskning fra et universitet i Melbourne viser, at folk over 40 år skaber de bedste resultater på en tre dages arbejdsuge på omkring 25 timer.  Forsøgspersonernes ydeevne faldt drastisk når arbejdsugen gik ud over de 25 timer - her begyndte de at føle sig trætte og stressede.

I forsøget deltog 3000 australske mænd og 3500 australske kvinder. De blev bedt om at udføre en række kognitive tests, mens deres arbejde blev analyseret.

De bedste resultater af folk over 40 år blev udført på en 25 timers arbejdsuge, mens de forsøgspersoner med en arbejdsuge på 55 timer stod for de dårligste resultater - samlet set.

- Mange lande er i gang med at hæve pensionsalderen, hvilket naturligvis betyder at flere mennesker fortsætter med at arbejde, selv om de er oppe i årene. Arbejde kan være et tveægget sværd, for det kan stimulere hjerneaktiviteten, men på samme tid kan lange arbejdsuger skabe træthed og stress, hvilket kan ødelægge hjernens kognitive funktioner (vores evne til at tænke, opfatte ting, samt løse problemer, red), forklarer en af mændene bag undersøgelsen, professor Colin McKenzie fra Keio University, til The Times.

- Vores pointe er at aldersbetinget forskel i arbejdstimerne kan være gavnligt. Det kan være effektivt, at lade midaldrende og ældre mennesker arbejde mindre, konkluderer Colin McKenzie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: