Så mange gange er smykkeloven blevet brugt

For to måneder siden gav myndighederne mulighed for at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande i forbindelse med asylansøgningen

Inger Støjberg kommer i heftig debat med Ekstra Bladets vært Paula Larrain. Vil Inger Støjberg tage Paulas smykker? Se interviewet her

Nul.

Lige nøjagtigt så mange gange har dansk politi konfiskeret værdier med hjemmel i den såkaldte smykkelov, der for præcis to måneder siden gav myndighederne mulighed for at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande i forbindelse med asylansøgningen.

Det oplyser Rigspolitiet.

Loven gav massiv omtale i verdenspressen, og de værste kritikere mente, at Danmarks ry led stor skade.

Intl. kendte George Clooney kritiserer dansk smykkelov

Blandt andet skrev International New York Times, at 'Danmark, som engang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder'.

Desuden var store tv-stationer som BBC og CNN troppet op på Christiansborg i dagene, hvor loven blev vedtaget, mens udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) måtte stå skoleret i FN og hos EU-Parlamentet.

(Foto: Thomas Borberg) Samfund New York Times: Danmark har en frastødende ond strategi

Men tirsdag er det to måneder siden, at loven blev implementeret, og ikke én eneste gang er loven blevet brugt til at konfiskere værdier.

Det undrer ikke Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Det er jeg ikke særlig overrasket over, fordi jeg har hele tiden haft en forventning om, at det ville være i en meget lille målestok, at det kunne blive aktuelt for politiet, siger politibetjentenes formand.

Søren Espersen var torsdag deltager i det britiske program Hardtalk, hvor der blev talt danske smykkelov (Foto: POLFOTO/Janus Engel) Dansk politik Søren Espersen om nazi-sammenligning på britisk tv: Skam dig!

Meningen med loven er, at de mest velhavende asylansøgere skal være med til at finansiere deres ophold i Danmark ved at aflevere store værdier som eksempelvis dyre smykker.

Hos Rigspolitiet har man ikke meget at sige om, at der ikke er konfiskeret værdier.

Ifølge kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen henholder politiet sig til den vejledning, der blev udstedt af Udlændinge- og Integrationsministeriet i forbindelse med vedtagelsen.

Politiet skal beslaglægge smykker eller andre genstande til en værdi over 10.000 kroner. Telefoner, ure og smykker med affektionsværdi er dog undtaget.

Foto: AP Samfund Danmark svines i udlandet: Holland har konfiskeret værdier i årevis

Er der tvivl om værdien, vil effekter kunne konfiskeres for nærmere vurdering. Det har efter to måneder dog ikke været tilfældet, oplyser altså Rigspolitiet.

312 kommentarer
Vis kommentarer