Så mange har tjekket deres årsopgørelse

Interessen for at få sin 'skattedom' er vanen tro enorm

Så mange har tjekket deres årsopgørelse

Rigtig mange danskere er, traditionen tro, ivrige efter at komme til at tjekke deres årsopgørelse. Når det bliver muligt, bør du være opmærksom på disse fem ting. Redigering: Kristian Hansen

285.000 stillede sig fredag aften i kø, efter Skattestyrelsen klokken 17.50 tyvstartede frigivelsen af årsopgørelsen. Det oplyser styrelsen til Ekstra Bladet.

Indtil nu har 141.000 fået deres 'skattedom' - og fundet ud af, om der 5. april kommer penge ind på kontoen. Eller der skal budgetteres med en tilbagebetaling til skattefar.

Og ventetiden er fortsat lang. Kort efter klokken 20 skulle de hårdest ramte således vente op til en time og 43 minutter.

Nu kan du tjekke din årsopgørelse

Ikke sort eller hvidt
Langt størstedelen af danskerne vil blive mødt af et grønt tal øverst på årsopgørelsen, hvilket betyder, at man skal have penge tilbage.

Det er dog vigtigt at huske, at man ikke bare skal læne sig tilbage og som udgangspunkt acceptere resultatet af Skattestyrelsens årsopgørelse. For der er masser af beløb i de forskellige felter, som måske skal ændres. Og dermed kan din restgæld eller dit restbeløb godt blive et helt andet, end det der i første omgang er opgjort.

Her er de vigtigste datoer i forbindelse med skat

Januar 2019
I januar modtager Skattestyrelsen oplysninger fra arbejdsgiver, banker og andre relevante, der har noget med vores privatøkonomi at gøre.

Februar 2019
Oplysningerne samles, og Skattestyrelsen laver sine beregninger.

11. marts 2019
Eller rettere: Senest 11. marts. Årsopgørelsen er klar, og vi kan se dem online på Skattestyrelsens hjemmeside.

Senest 5. april 2019
De borgere, der er fritaget fra digital post, kan se frem til at modtage opgørelserne på papir. De bliver nemlig sendt ud denne dag.

1. maj 2019
Så er det sidste chance for at rette i den udsendte årsopgørelse.

1. juli 2019
Sidste dato man kan udfylde det, der tidligere hed den udvidede selvangivelse. Nu hedder det oplysningsskemaet.

Samtidig er det sidste frist for at indbetale restskat, uden at der kommer renter på.

Det er ikke mindre end 15 procent af befolkningen - eller cirka 700.000 personer - som har et eller andet, der skal ændres i Skattestyrelsens foreløbige opgørelse.

Derfor er det vigtigt, at alle løber den igennem for at være sikker på, at alt er, som det skal være.

Årsopgørelse og selvangivelse - hvad er hvad?

Hvad er en årsopgørelse: Årsopgørelsen modtages, når Skat har alle de oplysninger, de skal bruge.

Hvad er en selvangivelse: Selvangivelsen modtages, når Skat mangler oplysninger eller mangler oplysninger fra ens ægtefælle.

Hvem skal bruge udvidet selvangivelse: En stor gruppe skatteydere er af Skat blevet tvunget over i årsopgørelses-modellen, hvor de tidligere havde udvidet selvangivelse, fordi de har forældre-lejligheder, ejer K/S anparter, har en mindre virksomhed – eventuelt som bibeskæftigelse.

 

Får du et kæmpe skattesmæk, eller skal du have et stort beløb tilbage? Skriv gerne en sms til 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk.