Så mange har været partneren utro

Næsten hver fjerde mand i et forhold har været sin kæreste eller hustru utro, viser ny rapport

Foto:Patrice LAPOIRIE/colourbox
Foto:Patrice LAPOIRIE/colourbox

Hver femte person i et parforhold eller ægteskab svarer i en større dansk undersøgelse, at de har været deres nuværende partner utro.

I undersøgelsen, som er lavet af det, der kaldes Projekt Sexus, har omkring 47.000 personer i et parforhold eller ægteskab svaret på, om de har været deres nuværende partner utro.

Et enkelt fejltrin skal ikke nødvendigvis ødelægge flere års ægteskabelig lykke, men er forholdet kørt af sporet, er der nok en grund til sidespringet. Og hvad gør man så? Foto: Shutterstock.com Sex og samliv Utroskab: Sådan kan I komme videre

Det svarer 19 procent ja til.

Deler man svarene op i ugifte og gifte, kan man se, at det særligt er personer med en ring på fingeren, der har haft sex med andre end deres partner i skjul.

Blandt ugifte personer i et forhold og fraskilte eller separerede er det henholdsvis 12 og 15 procent, der har været deres nuværende partner utro. Blandt gifte er det 22 procent.

Der er også en overvægt af mænd. Næsten hver fjerde mand i et ægteskab eller parhold har været utro mod deres nuværende partner, mens 14 procent af kvinder har været det.

Undersøgelsen spørger kun om utroskab mod nuværende partner og ikke mod tidligere kærester eller ægtefolk.

Foto: Shutterstock Samfund Stor rapport afslører danskernes sexvaner

118 kommentarer
Vis kommentarer