Så mange køretøjer er gennem tiden væltet på Storebælt

I alt 49 køretøjer er væltet på Storebæltsbroen i løbet af dens levetid. Senest skete det for syv dage siden, hvor anhængeren på en lastbil blev blæst omkuld

I alt 49 køretøjer er gennem tiden væltet på Storebæltsbroen. Senest Skete det i torsdags - se den utrolige video her.

49 køretøjer.

Så mange er i løbet af Storebæltsbroens 17 år gamle liv væltet her, når der har været gang i blæsten, skriver Fyens.dk.

Storebæltsbroen blev taget i brug den 14. juni 1998 til, og siden da er det altså blevet til knap 50 vind-uheld på broen.

Senest skete det torsdag, da afhængeren på en lastbil væltede på grund af kraftig vind over bæltet.

Ifølge teknisk chef hos Sund & Bælt, Kim Agersø Nielsen, rammer uheldene oftest køretøjer med påhæng i form af campingvogne, trailere eller anhængere på lastbiler.

Krimi Kraftig vind på Storebæltsbroen: Her vælter lastbil

- Det helt klassiske eksempel er tomme lastbiler, der bliver skubbet af vinden på broen. Ud af de 49 uheld med væltede køretøjer er der i 44 af tilfældene tale om køretøjer med en form for anhænger på, siger Kim Agersø Nielsen til Fyens.dk.

- Det kan også være biler med trailere eller campingvogne. Så snart man har noget bagpå, der har noget højde og ikke vejer så meget, skal man være meget opmærksom.

I 2004 tog over 11 millioner køretøjer turen over Storebælt, og set i det lys, bør man ikke være nervøs når man sidder bag rettet, siger Kim Agersø Nielsen.

- Men man skal selvfølgelig altid være opmærksom på vinden på broen og på de advarsler, vi sender ud og skilter med.

0 kommentarer
Vis kommentarer