Så meget blev Hitlers kopi af 'Mein Kampf' solgt for

På en amerikansk auktion blev Hitlers egen udgave af 'Mein Kampf' solgt til langt over den forventede pris

Adolf Hitler taler over radio mikrofon i 1934. Foto: Corbis
Adolf Hitler taler over radio mikrofon i 1934. Foto: Corbis

Da amerikanske soldater stormede Hitlers lejlighed i slutningen af Anden Verdenskrig fandt de en bog bundet i rødt læder. Det var Hitlers egen udgave af sin selvbiografi, som blev fundet den dag i München. Siden er bogen kommet til salg på det amerikanske auktionshus Alexander Historical Auctions, og er nu blevet solgt til  20.655 amerikanske dollar, der svarer til omkring 136.000 danske kr. Det skriver Aftonbladet.

Tusindvis mere end forventet
Da de ti købere kæmpede om bogen, foregik det både per telefon og over nettet. Inden auktionen forventede man, at den sjældne bog ville blive solgt til maksimum 100.000 danske kroner, men det skulle vise sig at være i underkanten, for bogen blev solgt for præcis 136.506,86 kr.

Hitlers udgave af 'Mein Kampf' var enestående, fordi det var forfatterens egen. Men i Tyskland er der udgivet millioner af eksemplarer af bogen, der handler om Hitlers eget liv, politiske ideer og mål. Fra 1936 blev bogen blandt andet givet som gave til nygifte par.

 

En hilsen fra amerikanerne
Da München blev erobret 2. maj 1945, fandt amerikanske soldater den personlige bog i Hitlers lejlighed. Kopien, som nu er blevet solgt, blev fundet af amerikanske soldater, og underskrevet af 11 artilleri officerer. Herunder står der:

'Fra Adolf Hitlers lejlighed i München 2. maj 1945'

59 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere