Så meget er mobil-priserne dykket på 10 år

Mobilkunderne kan glæde sig over prisudviklingen det seneste årti

Mens danske forbrugere kan boltre sig på mobiltelefonen med sms-beskeder, samtaler og besøg på Facebook for priser på ned til 69 kroner om måneden, er teleselskaberne ved at finde nye måder at tjene penge på, skriver Politiken lørdag.

Prisen for at ringe er nemlig faldet med hele 68 procent i faste priser på 10 år, viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen, og det udfordrer forretningen.

- Selskaberne river sig i håret for at finde en måde at tjene penge på. De kan ikke tjene på telefoni, siger teleekspert Torben Rune til Politiken.

I januar 2005 kostede det 206 kroner at tale i mobilen 5 timer om måneden - i dag er prisen 79 kroner ifølge de nyeste tal. Til sammenligning er prisen på fastnettelefoni faldet med i alt 8 procent. Og i de samme 10 år er det blevet lettere at være mobilkunde, påpeger Jane Patzy Ørum, der som telegrafinspektør i Erhvervsstyrelsen har fulgt med i mobilpriserne, siden de bærbare telefoner blev hvermandseje. Hun siger:

Politikens pristjek af mobilabonnementer viser dog stadig store prisforskelle, fra cirka 1.000 kroner årligt til de dyreste, der koster det tredobbelte. Samme pristjek afslører, at telegiganten TDC på bare et halvt år har ladet abonnementer falde med mellem 1.200 og 1.800 kroner. Måske for at bremse kundeflugten, efter at 113.000 mobilkunder sidste år droppede teleselskabet.

Priskrigen får teleselskaberne til at gøre sig interessante for kunderne på nye fronter, påpeger Jakob Willer, direktør i brancheforeningen Teleindustrien:

- Hvis indtjeningen bliver reduceret hele tiden, vil der være færre penge til at udrulle ny infrastruktur. Derfor må selskaberne begynde at konkurrere på at levere indhold i stedet for kun på lavere priser, siger han til Politiken.

28 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere