Så meget kostede royalt cirkus-optog

Borgerne i Varde betalte en formue for sommerens dronninge-besøg uden cirkusplakater - nu har kommunen forskønnet besøgets reklameværdi

Politiet i Varde bad Ekstra Bladets journalist om ikke at vifte for voldsomt med plakaten, stillet til rådighed af Ekstra Bladet, når hestene kom forbi sammen med dronningen.
Følg Samfund

Et omfattende facelift af Varde - herunder fjernelse af cirkusplakater - forud for besøget af dronning Margrethe i begyndelsen af juni har kostet borgerne i kasernebyen en lille million kroner.

Det fremgår af regnskabet for den royale visit, som JyskeVestkysten har kigget i. Samtidig har kommunen fået lavet en vurdering, som skønner, at besøget har givet Varde reklameværdi for 3,6 mio. kroner.

Dyrt parkbesøg
I alt løber besøget op i 726.429,81 kroner, men her til skal lægges mindst 200.000 kroner i løntimer til kommunens medarbejdere.

Langt størstedelen af den samlede regning går til forplejning, receptioner og lokal bus-transport under to-dages besøget.

Således har det kostet 104.000 kroner at shine byparken Tambours Have op og fyre et underholdningsprogram af, hvilket dronningen honorerede med et ophold på ikke mindre end 35 minutter i strålende vejr.

Det er dog peanuts i forhold til forplejning til opbuddet af politistyrke og gardehusarer, som lod sig bespise for 209.000 kroner. Det fremgår ikke, om denne post også omfatter havre til husarernes heste.

Det tæller med, at det sjællandske hesteregiment var på for-besøg, så hestene kunne vænne sig til det vestjyske klima uden at gå i panik til fare for regent og undersåtter.

Plakater blev fjernet

Hvor meget det i 11. time har kostet at fjerne en masse Cirkus Arena-plakater forud for den kongelige karet-køretur gennem byen 3. juni er imidlertid også uklart.

Efter en hidsig konflikt med Cirkus Arena i dagene op til besøget fjernede kommunen selv plakaterne, fordi de udgjorde en risiko for den kongelige hesteeskorte i tilfælde af hård vind.

- Det var en ærgerlig sag, men den har heldigvis ikke påvirket værdien af dronningebesøget, siger kommunaldirektør Mogens Pedersen til Ekstra Bladet.

Royal reklameværdi på 3,6 mio. kroner

Han oplyser, at kommunen gennem mediebureauet Infomedia har fået lavet en opgørelse over den samlede presseomtale af dronningebesøget. Herefter er der lavet en beregning, som viser, at Margrethes besøg har haft en reklameværdi på 3,6 mio. kroner.

- Indgår omtalen af cirkusplakaterne i det beløb?

- Nej, lige den vinkel har vi bedt om at få pillet ud af de mange avisomtaler.

- I har altså kun bedt om at få beregnet værdien af den positive omtale?

- Ja, det kan man godt sige.

- Er det ikke temmelig misvisende?

- Nej, for vi mener ikke, at plakathistorien hører sammen med dronningebesøget. Så den bad vi bureauet om at se bort fra.

Borgmester Erik Buhl (V) har ikke været at træffe i dag for en  kommentar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale