Så rig er en 'normal' dansk familie

Danmarks Statistik har netop offentliggjort en oversigt over, hvor stor en dansk families nettoformue er. Og vi er blevet rigere

1.899.000 kroner.

Det er beløbet, som en familie i gennemsnit havde i nettoformue ved udgangen af 2016.

Det viser en opgørelse, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. Det svarer til en stigning på 3,5 procent i forhold til 2015, og dermed er danskerne blevet rigere og rigere.

Begrebet nettoformue dækker over en families aktiver, når værdien af gæld er trukket fra.

Knap så overraskende bor de rigeste familier i Rudersdal Kommune (6 millioner), Gentofte Kommune (5,8 millioner kroner) og Hørsholm kommune (4,6 millioner=), mens familier med de gennemsnitligt laveste nettoformuer bor i Randers, Odense og Ishøj. Her ligger formuen på lige omkring 1,4 millioner kroner.

Nye typer boliglån stormer frem - måske du skal gøre som Thomas

Ifølge Danmarks Statistik er den familietype, der har den største nettoformue, familier hvor personen med højest indkomst er over 59 år. De har i gennemsnit en formue på 4.552.000 kroner

I den anden ende af skalaen har vi enlige uden børn og under 30 år. Her lyder gennemsnitsformuen på 137.000 kroner.

Selv om de ældre mennesker er suverænt rigest, så er der alligevel godt nyt til hele befolkningen. Det fortæller chefanalytiker hos Nykredit Mira Lie Nielsen til TV2.

- I bund og grund gælder det stort set alle, alle steder i landet og langt de fleste familietyper. Der kan være enkelte, der stikker ud og enkelte kommuner, hvor det ser lidt specielt ud.

- For de bittesmå kommuners vedkommende, kan det eksempelvis skyldes, at enkelte folk er fra- eller tilflyttet kommunen, eller at nogen i kommunen har solgt deres virksomhed, siger chefanalytiker Mira Lie Nielsen til TV2.

Nettoformue fordelt på familietype og alder

Du kan dykke endnu dybere ned i tallene her på Danmarks Statistik hjemmeside.

 

218 kommentarer
Vis kommentarer