Så slem var stormen Egon

Stormen Egon har lagt sig, men der er stadig varsel for vestkysten og den nordlige del af Sjælland

Stormen Egon har lagt sig, men der er stadig varsel for vestkysten og den nordlige del af Sjælland. Her ses oversvømmelser i Hornbæk Havn.

Stormen Egon er som sådan ovre nu, men der er stadig varsel for Vestkysten, den nordlige del af Sjælland og Bornholm, som lyder på vindstød af stormstyrke. Det oplyser vagthavende meteorolog hos DMI.

Se mere video på localeyes.dk

- Der vil være varsel hele dagen igennem. I aften skulle den gerne aftage, siger Anja Budholdt.

Hun fortæller, at middelvinden har ligget mellem 25 og 28 meter per sekund, med de højeste målinger oppe ved Hirtshals. Der var den højeste måling af vinden på 73 knob, klokken 22.00.

 

(Foto: Astrid Dalum) Samfund Rekordhøj vandstand efter Egon: DMI: Ret ekstremt

- Det er næsten uden for min skala. Så det er nok omkring 38 meter per sekund. Omkring 21-tiden i går blev der målt et vindstød på 71 knob i Thorsminde. Det er orkan-vindstød. 36 meter per sekund. For at være orkan skal vindstyrken være mellem 63 og 64 knob, og der er flere steder blevet målt orkan-vindstød, siger hun.

Stormen Egon gør slukningsarbejdet noget nær umuligt (Foto: Mathias Øgendahl) Krimi Eksplosiv storm-brand ved Roskilde

Der var rigtig kraftig vind i går aftes i Nordjylland langs Skagerak-kysten. Her har de haft vindstød over 70 knob.

- Vinden aftager i aften, og tiltager en lille smule i nat igen. Men det er stadig bare en frisk vind til kuling. Nu går vi ellers en uge i møde med den ene front-passage efter den anden, siger Anja Budholdt.

Siden klokken 18 har 25 mand arbejdet på højtryk for at sikre diget ved Sjællands Odde (Foto: Per Rasmussen) Samfund Sandsække skiller beboelse fra meter høje bølger

Prognosen antyder, at det godt kan blive lidt mere blæsende end frisk vind til kuling i torsdags-døgnet i den kommende uge.

- Der bliver nok også en god hård kuling fra sydlige retninger, som det ser ud nu. Temperaturerne vil ligge på fem-otte grader, og frem til næste weekend vil det blive lidt køligere, og mere roligt vejr, siger Anja Budholdt.

Stormen Egon satte sit tydelige præg på landet. Optagelserne her er fra uddannelsescenteret Navitas ved Aarhus Havn, hvor taget styrtede sammen.

Flere steder omkring Storebælt måtte politiet spærre af (video: Per Rasmussen)

Andre steder ved Storebælt var der helt øde (video: Per Rasmussen)

Herunder kan du se, hvad forskellige vindstyrker gør ved mennesket (video: Julie Sørensen og Søren Kjær)

Herunder kan du se, hvad der sker, når det blæser 28 meter i sekundet (video: Julie Sørensen og Søren Kjær)

0 kommentarer
Vis kommentarer