Så smuk er super-tyfon - set fra rummet

Tyfonen Maysak hærger Stillehavet. Nu er den på vej mod Filippinerne

Dette foto af tyfonen er taget af astronaut  Samantha Cristoforetti, der befinder sig på den internationale rumstation. (Foto: AP)
Dette foto af tyfonen er taget af astronaut Samantha Cristoforetti, der befinder sig på den internationale rumstation. (Foto: AP)

En tyfon, der foreløbig har kostet fire mennesker livet i Mikronesien i Stillehavet, har sat kurs mod Filippinerne, hvor den ventes i weekenden.

Tyfonen Maysak ramte Mikronesien som super-tyfon, men den er siden blevet nedjusteret og blæser nu 'kun' med vindstød på op til 215 kilometer i timen.

Da Maysak var på sit højeste, blæste den med en middelvind på utrolige 250 kilometer i timen.

Selv om tyfonen er svækket, ventes den stadig at kunne gøre skade, når den søndag rammer de nordlige Luzon-øer i Filippinerne.

- Den største trussel vil være oversvømmelser, siger metrolog Paul Stanko til den amerikanske nyhedsbureau Associated Press.

Tyfonen trak tidligere på ugen et spor af død og ødelæggelse gennem Mikronesien, hvor fire mennesker mistede livet, blandt andet på grund af væltede træer.

Desuden er 6760 personer blevet hjemløse, efter at deres huse, der primært var bygget af træ og blik, blev blæst omkuld, oplyser lokale myndigheder.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

(Foto: AP)
(Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere