Sådan efterlod 21-årig pige sin voldtægtsmand

En ung kvinde brugte sin nøgle til at stikke gerningsmanden, der ville krænke hende seksuelt. Nu bliver hun belønnet

35-årige Johnathon Holmes er blevet sammelignet med Frankensteins Monster på grund af dette billede af de skader, han fik tildelt af sit unge kvindelige offer. (Foto: Polfoto)
35-årige Johnathon Holmes er blevet sammelignet med Frankensteins Monster på grund af dette billede af de skader, han fik tildelt af sit unge kvindelige offer. (Foto: Polfoto)
Følg Samfund

Historien om en ung kvinde, der formåede at skræmme sin overgrebsmand væk, før han nåede at gennemføre et seksuelt overgreb, gik verden rundt i december sidste år.

Gerningsmanden, 35-årige Johnathon Holmes, havde udset sig en 21-årig kvinde, som han efter at have fulgt efter hende over halvanden kilometer, trak ind i en busk.

’Du kommer til at nyde det’, hviskede den 35-årige i sit offers øre.

Men kvinden havde for længst opdaget, at manden havde forfulgt hende i de tidlige morgentimer. Hun var derfor forberedt, da han kastede sig over hende.

Hun bed ham i tungen, tildelte ham flere slag i maven, og stak ham i halsen og i ansigtet med en nøgle, hun havde i hånden. Politifotoet, der efter det mislykkede sex-overgreb gik verden rundt, vidner om, hvor slemt tilredt, Johnathon Holmes var, da han blev anholdt efter at være flygtet fra sit unge offer. Flere medier har sammenlignet hans forslåede ansigt med Frankensteins Monster. Krænkeren kom desuden endnu mere til skade i forsøget på at kravle over et hegn under sin flugt.

Nu er den 21-årige kvinde, som ikke er navngivet i medierne, blevet belønnet med en tapperhedspris, uddelt af South Yorkshire Police.

- Du har udvist et utroligt mod under denne efterforskning, dine handlinger har uden tvivl afholdt krænkeren fra at fortsætte med sit overgreb, og din detaljerede gengivelse af en så dramatisk begivenhed, førte til anholdelsen, dommen og fængslingen af en meget farlig kriminel, siger politiinspektør Scott Green i forbindelse med overrækkelsen af prisen.

- Som ægtemand, som far til en datter og på vegne af alle kvinder i denne by, vil jeg gerne rose dig, fortsætter han.

Dansk 'peberspray'-pige skaber overskrifter: Undgik voldtægt

Efterforskningen og overvågningskameraer har efter episoden vist, hvordan Johnathon Holmes også tidligere har haft for vane at lure på og forfølge kvinder, som går alene rundt. Det førte til en fængselsdom på fire år for seksuelt overgreb.

- Jeg tænker ofte på, hvor meget værre, det kunne være gået. Selvom han er buret inde nu, er jeg nogle gange bange for, at han kommer efter mig igen, sagde det anonyme offer, da Johnathon Holmes var for retten i december 2015.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+