Sådan er de smittede fordelt i landet

Her får du et overblik over, hvordan smittefordelingen er i Danmark

Da der var 615 danskere smittet med coronavirus, udgav Statens Serum Institut en oversigt over, hvor i landet de smittede med coronavirus befinder sig.

Herunder kan du se, hvordan de er i landet.

Siden rapporten blev udgivet er antallet af smittede steget til 674. Det er altså derfor uvist, hvor i landet de resterende 59 befinder sig.

Af rapporten fremgår det desuden, at langt hovedparten af de registrerede smittede frem til 11. marts er blevet smittet i udlandet. Den største andel er blevet smittet i Østrig, hvor i alt 139 ud af de 615 er blevet smittet. Samtidig var der en stor andel, hvor smittelandet var uvist.

Knap 70 procent af de smittede i Danmark er mænd, og langt hovedparten af de smittede er 30 til 59 år. To personer på 90 eller over er smittet.

Følg Ekstra Bladets livedækning her

Her er myndighedernes anbefalinger

 • Alle forsamlinger på over 100 personer frarådes, sagde statsminister Mette Frederiksen 11. marts.
   
 • Lad være med at hamstre. Der er mad nok til alle, sagde fødevareminister Mogens Jensen 12. marts.
   
 • Offentligt ansatte i ikke-kritiske funktioner sendes hjem fra og med 13. marts. Private arbejdsgivere rådes til at lade ansatte arbejde hjemmefra, så vidt det er muligt, lød det fra statsministeren 11. marts.
   
 • Skal du ud at rejse, bedes du følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som løbende bliver opdateret. Du kan finde dem her.
   
 • Har du rejst i et risikoområde og udviklet symptomer inden for de første 14 dage efter afrejse, skal du blive hjemme og ringe til din egen praktiserende læge. Udenfor lægens åbningstid bedes du ringe til vagtlægen. Se nummeret i din region her.
   
 • Har du andre spørgsmål om virussen kan du benytte myndighedernes hotline: 70 20 02 33
   
 • Du kan få det store overblik og finde yderligere svar på politiets hjemmeside her.