Sådan er trafikken på Kristi Himmelfartsdag

Der er mange biler på vejene, men trafikken glider stille og roligt i hele landet, melder Vejdirektoratet. Togbusser kan dog give lidt gener i en ellers rolig togtrafik

Vejdirektoratet: Sådan bliver helligdagstrafiken

Helligdage betyder sædvanligvis meget trafik på tværs af Danmark. Og i dag er ikke en undtagelse. 

Vejdirektoratet melder om en tæt pakket, men ikke desto mindre glidende trafik i formiddags og eftermiddagstimerne her på Kristi Himmelfartsdag.

- Der er mange biler på vejene, men der har ikke været nogle sammenstød eller noget, der giver anledning til opbremsninger i trafikken. Det glider faktisk rigtigt fint, men vi forventer, at der vil være rigtig mange biler frem mod 14 til 15 stykker, siger vagthavende i Vejdirektoratet, Rune Johansen, til Ekstra Bladet.

Derfor opfordrer Vejdirektoratet også danskerne til, at man holder god afstand i trafikken.

- Hold god afstand, da sammenstød på sådanne rejsedage virkelig vil give nogle lange køer. Ellers så hav solbriller og drikkevarer med i bilen og væbn dig med tålmodighed. Det er også en god ide at køre hjemmefra i god tid, siger Rune Johansen.

Er i Kelstrup ved Haderslev og nyder mit nye drivhus med kaffe og duften af nyslået græs, skriver en læser. Samfund Sommer i vente: Her bliver det varmest

Tæt trafik fra Roskilde til Fyn
Selvom trafikken ofte er tæt landet over på helligdage, har sporarbejde på tognettet i dag skabt et yderligere pres på særligt strækningen mellem Roskilde og Odense.

Sporarbejdet betyder nemlig, at mange trafikanter vælger at tage bilen. Men indtil videre er det altså uden forsinkelser.

- Derudover kan man opleve tæt trafik i sommerhusområder og fra hovedstaden mod Fyn og Jylland, oplyser Rune Johansen.

Hvis man derimod kan vente med at køre hjemmefra til senere på dagen, vil man sandsynligvis opleve, at det er lettere at komme gennem trafikken.

Landsformand i Radikal Ungdom, Victor Boysen, vil gerne droppe alle kristne helligdage. Dansk politik Radikal Ungdom: Afskaf kristne helligdage

DSB: Stille og rolig trafik, men togbusser
Hos DSB lyder meldingen, at togtrafikken kører stille og roligt, og at det eneste, der kan forvolde problemer, er de mange strækninger med togbusser.

- Det er meget langt hen ad vejen togbusser, der kører i dag. Det er en lidt større operation, hvor bane Danmark og Vejdirektoratet er ude og lave fornyelse og vedligeholdelse på baner og stationer. Men lige nu er det selvfølgelig en gene for de rejsende, fordi det skaber en del gener på rejsen, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Hos DSB har man ikke desto mindre forsøgt at sikre sig, at togbusserne ikke rammer ind i den tætte trafik på vejnettet og dermed ender med forsinkelser.

- Vi har lagt noget luft ind i planerne, så vi er sikre på, at busserne kan nå frem til tiden, fordi der i den anden ende er et tog, der ligger og venter, siger informationschefen.

Selvom generne på togrejsen kan virke frustrerende, er det ikke tilfældigt, at de rammer netop i dag. Der er nemlig langt færre, der bruger DSB på helligdage. Sporarbejdet skulle dog være færdigt søndag klokken 10, så de mange rejsende kan komme hjem igen.

Indtil da kan du her se, hvordan du nemmest og hurtigst kommer gennem landet under DSB's aflysninger.

 

Fra onsdag den 4. maj klokken 22 til søndag den 8. maj klokken 10:

Roskilde – Ringsted - Odense: Her erstatter vi alle tog med togbusser

København - Roskilde: Nogle tog kører efter ændrede tider

København – Nykøbing F / Rødby Færge: Alle tog kører via Køge

Ringsted - Næstved: Her erstatter vi alle tog med Togbusser. Fra lørdag 7. maj kører vi igen

Odense - Tommerup: Her erstatter vi tog med Togbusser. (I tidlige morgentimer og sene aften- og nattetimer kører vi tog)


Togbusserne er farvekodet, så du kan vælge den bus, som passer dig bedst. Skal du langt, kan det eksempelvis være en fordel at vælge en blå eller grøn bus.

Her kan du se, hvilke stationer de forskellige busser stopper på:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer