Sådan forbereder beredskabet sig på tør sankthans

I København er der sat ekstra mandskab ind til sankthans

Bliv klogere på bålsituationen for årets sankthans
Følg Samfund

Mens hovedstadens beredskab er klar med ekstra beredskab til sankthans aften, hvor der er afbrændingsforbud, er der mere ro på andre steder i landet.

Men i København er der koncert med Beyoncé og Jay-Z sammen med sankthans aften, og derfor er der brug for flere folk, lyder det fra Frederik Ryber, vagthavende operationschef, Hovedstadens Beredskab.

Efter tørke: Her er der risiko for våd sankthans

- Vi har kaldt to ekstra sprøjter ind med otte mand, som er placeret på strategiske steder rundt omkring i byen. Og så har vi nogle lederfunktioner på rådighedsvagt for at mande op på vagtcentralen, hvis der er behov for det, siger han.

Hos Østjyllands Brandvæsen, hvor der også er afbrændingsforbud flere steder, er der ikke kaldt ekstra mandskab ind, lyder det. Samme melding er fra Trekantsbrand, hvor afbrændingsforbuddet blev ophævet tirsdag.

- Vi har ikke sat ekstra folk på arbejde. Vi plejer at opleve, at folk har meget fokus på sikkerheden, når det er sankthans. Så vi satser ikke på at få så meget at lave, siger Kristian Müller, beredskabsinspektør i Trekantsbrand.

Skærpede krav
I stedet for afbrændingsforbuddet er der indført skærpede krav til afbrænding af sanktshansbål. Blandt andet skal der være 400 meter til nåletræsbevoksning, 30 meter til bygninger med hårdt tag og 200 meter til stråtænkte huse.

Han fortæller, at de seneste regnbyer har gjort, at de har droppet afbrændingsforbuddet.

- Her på det sidste har vi fået nogle gode byer, og det er nok til, at tingene er begyndt at blive lidt grønt igen, og så tænder det ikke så let. Så vi har vurderet, at vi godt kan ophæve det med de skærpede krav til sankhans, siger han.

Heller ikke Beredskab Øst, der dækker det østlige Sjælland, er der kaldt ekstra mandskab ind, fortæller Rasmus Storgaard Petersen, beredskabschef.

- Vi har den samme høje bemanding som vi plejer. Vi har vurderet, at det ikke er relevant at kalde flere ind. Vi har en døgnbemandede stationer og deltidsansatte, som vi kan kalde ind, hvis det bliver nødvendigt. Så vi har de sædvanlige 45 på vagt, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.