Annonce:
Annonce:

Sådan forbereder beredskabet sig på tør sankthans

I København er der sat ekstra mandskab ind til sankthans

Bliv klogere på bålsituationen for årets sankthans
Annonce:
Følg Samfund

Mens hovedstadens beredskab er klar med ekstra beredskab til sankthans aften, hvor der er afbrændingsforbud, er der mere ro på andre steder i landet.

Men i København er der koncert med Beyoncé og Jay-Z sammen med sankthans aften, og derfor er der brug for flere folk, lyder det fra Frederik Ryber, vagthavende operationschef, Hovedstadens Beredskab.

Efter tørke: Her er der risiko for våd sankthans

- Vi har kaldt to ekstra sprøjter ind med otte mand, som er placeret på strategiske steder rundt omkring i byen. Og så har vi nogle lederfunktioner på rådighedsvagt for at mande op på vagtcentralen, hvis der er behov for det, siger han.

Hos Østjyllands Brandvæsen, hvor der også er afbrændingsforbud flere steder, er der ikke kaldt ekstra mandskab ind, lyder det. Samme melding er fra Trekantsbrand, hvor afbrændingsforbuddet blev ophævet tirsdag.

Annonce:

- Vi har ikke sat ekstra folk på arbejde. Vi plejer at opleve, at folk har meget fokus på sikkerheden, når det er sankthans. Så vi satser ikke på at få så meget at lave, siger Kristian Müller, beredskabsinspektør i Trekantsbrand.

Skærpede krav
I stedet for afbrændingsforbuddet er der indført skærpede krav til afbrænding af sanktshansbål. Blandt andet skal der være 400 meter til nåletræsbevoksning, 30 meter til bygninger med hårdt tag og 200 meter til stråtænkte huse.

Han fortæller, at de seneste regnbyer har gjort, at de har droppet afbrændingsforbuddet.

- Her på det sidste har vi fået nogle gode byer, og det er nok til, at tingene er begyndt at blive lidt grønt igen, og så tænder det ikke så let. Så vi har vurderet, at vi godt kan ophæve det med de skærpede krav til sankhans, siger han.

Heller ikke Beredskab Øst, der dækker det østlige Sjælland, er der kaldt ekstra mandskab ind, fortæller Rasmus Storgaard Petersen, beredskabschef.

- Vi har den samme høje bemanding som vi plejer. Vi har vurderet, at det ikke er relevant at kalde flere ind. Vi har en døgnbemandede stationer og deltidsansatte, som vi kan kalde ind, hvis det bliver nødvendigt. Så vi har de sædvanlige 45 på vagt, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: