Sådan ramte vildt vejr Danmark torsdag

DMI advarer om voldsomt vejr og lokale skybrud i løbet af sankthansaften og frem til fredag morgen

Voldsom regn på Ærø torsdag aften. Video: Jacki Ludvigsen

Hvordan er vejret hos dig? Tip os eller send et billede på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (koster alm. takst)

----------

OPDATERING KL. 20.36: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi melder om kraftigt nedbør og torden i store dele af politikredsen.

- Der er meget vand på gader, og kloakdæksler springer op.

OPDATERING KL. 20.19: Nordjyllands Politi melder om meget regn i Himmerland. Særligt på Hobro-egnen, hvor flere kældre og veje står under vand.

- Nedsæt hastigheden og kør forsigtig, hvis du absolut skal ud, lyder det fra vagtchefen i en pressemeddelelse.

OPDATERING KL. 20.00: Fyns Politi opfordrer beboere på Langeland og Ærø til at blive inden døre, efter det voldsomme vejr har ramt øerne. Politiet melder om voldsomme oversvømmelser og mange væltede træer. Til Ekstra Bladet beskriver vagtchefen ved Fyns Politi vejret som nærmest 'tornadolignende' og 'helt vildt'.

OPDATERING KL. 19.30: Torsdag aften klokken 19.15 har DMI udsendt dette faretruende kort, der lover voldsomt vejr i Nordvestsjælland, Midtsjælland, Sydvestsjælland, Nordsjælland, Lejre, Roskilde, Frederikssund, Lolland, Næstved, Allerød og Egedal.

Her forventes der mellem 25 og 35 mm regn på seks timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.

----------

Hvis du er heks og vil undgå ild i kosten, skal du satse på at havne i et bål i den nordvestlige del af landet.

Her er risikoen for regn nemlig størst, når sankthans-bålene i aften skal tændes ved 20-21 tiden landet over.

Ifølge de seneste prognoser kan regnvejr sydvest for Danmark vokser sig op til kraftige byger og mulige lokale skybrud i løbet af aftenen, men det er lige nu meget usikkert, hvor, hvornår og hvor meget, der kommer, melder DMI.

- Det eneste, vi kan sige med rimelig sikkerhed, er, at Bornholm, Lolland Falster og det sydlige Sjælland formentlig slipper for regn, men ellers er det hele meget usikkert i øjeblikket, siger meteorolog hos DMI Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

DMI har udsendt risikovarsel for kraftig regn og skybrud på Fyn, i København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Nordvestsjælland, Midtsjælland, Sydvestsjælland og Næstved.

Det betyder, at der stedvis kan falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer, og desuden er der risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter.

- Men det kan skifte time for time. Lige nu kan vi kun se nedbøren sydvest for Danmark på prognoser, og jeg tror, at vi skal se regnvejret i virkeligheden, før vi kan komme med en mere sikker vejrudsigt, siger Lars Henriksen.

Temperaturen i aften kommer til at ligge omkring 20 grader med svag til frisk vind fra sydøst.

I nat fortsat regn- og tordenbyger mange steder, der lokalt kan være ret kraftige, men mod sydøst tørt og til dels klart vejr. Nattemperaturerne kommer til at ligge mellem 15 og 20 grader.

Her ses DMI's vejrkort for nedbør kl. 20.00 i aften: