Sådan snyder tyvene supermarkedet med gulerodstricket: - Kan vi slet ikke genkende

En ny undersøgelse fra Storbritannien viser, at selvbetjeningskasserne er med til at gøre almindelige mennesker til tyve. Dansk Supermarked afviser, at de har problemer

Føtex er den eneste kæde med selvbetjeningskasser i DanmarkFoto: Jonas Olufson
Føtex er den eneste kæde med selvbetjeningskasser i DanmarkFoto: Jonas Olufson

Det kan være fristende, når man står ved selvbetjeningskasserne i supermarkedet. Måske man bare lige kan spare 10 kroner, hvis man scanner den forkerte vare ind?

Og nu viser en ny undersøgelse fra The Conversation i Storbritannien, at hver femte kunde har indrømmet, at de jævnligt snyder og dermed stjæler ved kassen.

Blandt andet bliver gulerodstricket brugt. Et udtryk, der stammer fra Australien, hvor de pludselig fandt ud af, at der skete mystiske ting ved kassen.

Ifølge undersøgelsen fandt en af de store supermarkedskæder ud af, at de havde solgt flere gulerødder, end de havde liggende på lageret. Umuligt tænkte de.

Men hurtigt fandt de ud af, at adskillige kunder valgte at tage en pose fyldt med dyre avocadoer og så scanne de billige gulerødder ind i stedet for.

Til sidst blev problemet så stort, at politiet anslog, at op mod 11.000 kunder havde brugt tricket.

Men har vi samme problem i Danmark?

Ekstra Bladet har været i kontakt med presseansvarlig hos Dansk Supermarked Kasper Reggelsen, der afviser, at de har den slags problemer i deres butikker med selvbetjeningskasser.

- Det er ikke noget, vi oplever, og slet ikke noget, som vi kan genkende. Vi har heller ikke så mange vej-selv grøntsager i vores butikker, så det kan være årsagen, siger Kasper Reggelsen og afslører, at de har fået netop det spørgsmål adskillige gange.

Den presseansvarlige peger også på, at en anden årsag kan være, at Føtex har valgt at have flere medarbejdere til stede ved kasserne, og det kan skræmme folk fra at stjæle.

170 kommentarer
Vis kommentarer