Sådan strammes reglerne for e-cigaretter

Det er snart slut med at dampe indenfor, lyder meldingen fra sundhedsminister Nick Hækkerup

Her kan du møde 90-årige Birthe Ømann, der efter at have røget i 70 år skiftede cigaretterne ud med e-cigaretter

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at e-cigaretterne i 2014 satte rekord, og at 5,8 procent af de voksne danskere bruger e-cigaretter. Det svarer til 272.000 mennesker.

Samfund - 18. mar. 2015 - kl. 09:03 Nye tal: Så mange er på e-cigaretter

Forhandlerne findes landet over, men salg af e-cigaretter i Danmark er ikke lovligt. Det vil regeringen nu lave om på. Et lovforslag har som bekendt været i høring og ventes vedtaget i år. Overfor dr.dk uddyber sundhedsminister Nick Hækkerup, hvad lovforslaget indeholder:

Vagthund Droppede smøgerne som 90-årig

- Grundlæggende kommer der til at ske det, at e-cigaretter og almindelige cigaretter kommer til at være omfattet af samme slags regulering. Det vil sige, du skal være 18 år for at købe dem, forklarer sundhedsministeren til dr.dk.

Denne flaske skræmmer ifølge overlæge ikke små børn væk. Men tager de en slurk, risikerer de at blive alvorligt syge eller dø af nikotinforgiftning. (Foto: Jakob Jørgensen) Sundhed - 15. mar. 2015 - kl. 10:36 Denne lille flaske kan slå 50 børn ihjel

Desuden vil det fremover være ulovligt at dampe, hvor det i dag heller ikke er tilladt at ryge. Og så vil regeringen rydde op i markedet.

Det sidste betyder i praksis, at alle e-cigaret-produkter skal godkendes af Sikkerhedsstyrelsen, før de kan sælges her i landet.

Samfund - 10. mar. 2015 - kl. 18:37 E-dampere om lovforslag: Det gør os kriminelle

Se også: Forskning: E-cigaretter hjælper til rygestop

136 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere