Sådan undgår du brand i mobilopladeren

Anekdoter om brændende mobilopladere er efterhånden ikke usædvanlige. Se her, hvordan du undgår at det sker for dig

Sådan så det ud, da Benjamin Wallin kom hjem til en brændende iPhone-oplader.
Sådan så det ud, da Benjamin Wallin kom hjem til en brændende iPhone-oplader.

For få uger siden kom svenske Benjamin Wallin hjem til en iPhone-oplader, der stod i flammer. Hvis ikke han var kommet hjem på det givne tidspunkt, er han overbevist om, at hans hus var brændt ned.

Benjamin Wallins historie er blot en ud af efterhånden flere om de farlige iPhone-opladere eller andre elektroniske apparater i hjemmet, der kan bryde i brand, når de bliver overophedet.

Video Ny iPhone-oplader stod i brand, da Benjamin kom hjem

Faktisk er fejl i elektroniske apparater ifølge Trygg-Hansa skyld i 1.300 brande i hjemmet hvert år i Sverige, skriver Expressen.

Men der er en heldigvis en række råd, du kan følge for at undgå at komme hjem til en brændende oplader:

-  Lad ikke opladerne ligge i sofaen, sengen eller andre steder, der let kan gå ild i.

- Brug kun godkendte ladere.

Teknologi TV: Sådan spotter du den farlige iPhone-oplader

- Tag opladerne ud, når din mobil eller computer eller færdig med at oplade. Du kan også bruge en fjernstyret stikkontakt, som du kan styre med mobilen for at kontrollere eller slukke dine elektroniske apparater, når du ikke er hjemme.

- Kontroller at du har røgalamer i dit hjem - der bør være en i hvert soveværelse og på hver etage.

- Det er også godt helt at slukke apparater, der normalt står i stand-by som f.eks. tv'et, siger Michael Peterson fra Verisure Securitas Direct.

Apple advarede i en pressemeddelelse mod ældre opladere, som kan have risiko for at overophede. Det gælder især for opladere til iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S fra mellem 2009 og 2012.

Der er problemer med nogle af Apples tidligere strømadaptere. (Foto: Jonas Olufson) Mobil Apple tilbagekalder farlige opladere

Kig på siden af din oplader for at finde ud af, om du har en af dem, der kan være i farezonen. Hvis der står 'Model A1300' og 'CE', skal du stoppe med at bruge den og tage den med til en Apple-butik og få den byttet. Står der derimod 'A1400', har du derfor en nyere type oplader og behøver ikke udskifte den.

12 kommentarer
Vis kommentarer