Sådan undgår du myggestik

De er et af sommerens største minusser - myggene, der gør livet surt for os med deres kløende stik. Se her, hvordan du undgår dem

Dr. John Baird har en række forslag til, hvordan du kan mindske mængden af myggestik.
Dr. John Baird har en række forslag til, hvordan du kan mindske mængden af myggestik.
Følg Samfund

Det er blevet den uundgåelige tid på året, hvor du skal til at klaske løs på dine lemmer for efterfølgende at kradse dem til blods. For myggene er nemlig kommet.

Heldigvis har Dr. John Baird fra Aberdeen University en række råd til, hvordan du kan undgå de hævede, røde buler og den irriterende kløe, som opstår, når myggene har suget af dit blod. Det skriver Metro.

1. Undgå stinkende fødder
- Hunmyg bliver tiltrukket af de forskellige kemikalier, vi afgiver, og vores stinkende fødder producerer mange kemikalier. Så hvis du har rene fødder og smører dem med noget pebermynte-fugtighedscreme, kan det hjælpe, siger Dr. John Baird.

Stop kløen fra myggestik med simpelt trick

2. Gå ikke i shorts
Det giver sig selv, at du giver myggene lettere adgang til at stikke dig, når stængerne er helt bare.

3. Gå ikke i tyndt tøj
Nogle myg er så hårdføre, at de kan stikke igennem dit tøj. Derfor er de helt tynde sommerklæder ikke den smarteste påklædning.

4. Hav fantastiske gener
Myggene har lettere ved at opspore os, des mere CO2 vi udånder. Hvis du har højt stofskifte, afgiver du mere CO2, og så er det bare too bad.

5. Få dig en ventilator
De hurtige metalskiver, der konstant drejer rundt, er rene dødsfælder for de stikkende insekter, så hvis du har en ventilator i nærheden, er du godt beskyttet.

Myg: Derfor stikker de dig

6. Lad være med at drikke
Flere studier har bevist, at alkoholindtagelse tiltrækker myggene. Eksperter har dog endnu ikke fundet ud af præcis hvorfor. Men du må hellere skære ned på den kølige sommervin.

7. Gå i lyst tøj
Du kan snyde myggene ved at gå i bestemt tøj. De har nemlig sværere ved at se lyst tøj, så hvis du klæder dig i lyse farver, er du nærmest usynlig for dem.

8. Undgå at svede
Myggene tiltrækkes - ligesom med CO2 - af kropsvarme, så hold igen med de fysiske udfoldelser, der kan få sveddråberne til at dryppe ned ad din krop.

9. Luk vinduerne
Mange af os kender garanteret fornemmelsen af at vågne efter en god nats søvn med kløe over hele kroppen. Derfor slutter Dr. John Baird et simpelt, men garanteret effektivt råd - luk vinduerne og sov evt. under myggenet.

Hvorfor klør myggestik?

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+