Annonce:
Annonce:

Sår tvivl om gidsel-historie: Forlag raser over DR-vært

Anmelder sår tvivl om journalist Jeppe Nybroes gidselhistorie: 'Hvordan kan Nybroe beskrive nogle af gidseltagernes hår og skæg, når de bar masker,' skriver han blandt andet

Coveret på bogen Kidnappet.
Coveret på bogen Kidnappet.
Annonce:
Følg Samfund

Den historie, som den tidligere DR-journalist Jeppe Nybroe kom hjem med efter 28 dage som gidsel hos en islamistisk gruppe i Libanon, vakte opsigt.

Både da Nybroe efter forhandlinger med gidseltagerne for et år siden fik sin frihed tilbage og kom hjem. Og nu igen, hvor Jeppe Nybroe har udgivet bogen Kidnappet om sin tid som gidsel.

Nybroes uvished: Var min ven i ledtog med gidseltagerne?

Bogen har høstet pæne anmeldelser, men Adam Holm, vært på Deadline på DR 2 og anmelder i Weekendavisen, skriver i sin anmeldelse om en række unøjagtigheder og løse tråde i bogen. Så mange, at Holm ikke føler sig overbevist om rigtigheden af Nybroes skildring.

Hans kritik får nu forlagsdirektør Jakob Kvist, People's Press, til at kalde anmeldelsen for 'gemen' og 'tæt på karaktermord'. Det skriver Politiken.

Annonce:

Adam Holm: En svær anmeldelse
For Adam Holm har anmeldelsen været en af de svære at skrive, siger han.

Nybroe om kidnapning: Jeg blev behandlet som en hjemløs hund

- Faktisk har jeg det ret vanskeligt med den anmeldelse. Jeg har skrevet den hændervridende. Ikke fordi jeg er en kryster af natur, men fordi jeg synes, det er ubehageligt at sætte spørgsmålstegn ved en mand, der i denne sammenhæng er et offer. Men skulle man derfor vælge at se igennem fingre med de unøjagtigheder, jeg mener, bogen har, og kun skrive, hvad bogen handler om, og at forhåbentlig rejser Jeppe Nybroe sig igen på et tidspunkt, spørger Adam Holm i Politikens artikel

Han svarer selv:

- Det er selvfølgelig en mulighed. Men man kan også sige, at hvis man udgiver en bog og optræder på radio og tv og i aviser, hvor man fortæller sin historie, må man også kunne stå ved at blive læst kritisk.

Jeppe Nybroe ønsker ikke selv at udtale sig om Adam Holms anmeldelse. (Foto: Jakob Jørgensen)
Jeppe Nybroe ønsker ikke selv at udtale sig om Adam Holms anmeldelse. (Foto: Jakob Jørgensen)

Annonce:

Jeppe Nybroe selv er for medtaget til at kommentere spekulationerne, meddeler hans forlag, People's Press. Men forlagsdirektør Jakob Kvist er forarget over Adam Holms kritik.

- Jeg synes, det er en meget gemen anmeldelse. Den er meget tæt på at være et karaktermord, og den drager selve sandhedsværdien af hele Jeppes historie i tvivl, siger Jakob Kvist.

- Adam læser ikke bogen grundigt nok, og han undersøger ikke en række ting, som han let kunne undersøge. Og han gør det så elegant, at han ikke decideret skriver, at han mener, at Jeppes historie er løgn, men det sker så ovre på Facebook. Der har jeg i dag kunnet læse mange diskussioner om, hvorvidt Jeppe overhovedet har været bortført, og der bruger folk Adams anmeldelse som affyringsrampe for deres konspirationsteorier.

- Men grundlæggende er det latterlige påstande, han kommer med, som han let kunne have undersøgt nærmere, for eksempel hos danske myndigheder.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med Jeppe Nybroe for at få ham til at kommentere Adam Holms anmeldelse og tvivl. En PR-medarbejder hos People's Press afviste via sms.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: