Annonce:
Annonce:

Sabotage: Politi ledte efter mystisk båd på dansk ø

Dansk politi var i januar på besøg på Christiansø for at lede efter det, der muligvis er den mystiske yacht, som et tyske medie nu forbinder til sabotagen på Nord Stream-rørledningerne.

Den svenske kystvagt har udgivet video af Østersøen, der bobler efter lækagen på Nord Stream

Kom helt tæt på lækagerne efter sabotagen her.
Annonce:
Følg Samfund

Mysteriet om, hvem der stod bag sprængningen af Nord Stream-rørledningerne i september, tog en ny drejning, da New York Times og tyske Die Zeit tirsdag gengav nye efterretninger om, hvem kan have stået bag sabotagen.

Ifølge de to medier, som baserer deres historier på anonyme kilder, kan en pro-ukranisk gruppe bestående af seks personer med falske pas være ansvarlig for handlingen, og Die Zeit beskriver, at danske Christiansø nær Bornholm kan have spillet en rolle i operationen.

Ifølge det tyske medie sejlede den mistænkte gruppe af mennesker fra tyske Rostock 6. september 2022 i en lejet yacht med sprængstof og dykkere ombord. Der var angiveligt tale om en yacht fra et polskbaseret selskab med ukrainske ejere.

Og få dage senere lagde båden til ved havnen i Christiansø, der består af knap 100 beboere og ligger ca. 18 km nordøst for Bornholm.

Annonce:

Artiklen fortsættes under billedet...

Politi ledte efter skib
Det er uvist, hvad den danske efterforskning af den samlede sabotage-hændelse har vist, men administrator på Christiansø, Søren Thiim Andersen, oplyser onsdag til Ekstra Bladet, at dansk politi har vist interesse for, hvilke både der lagde til ved øen i dagene, inden at nogen saboterede rørledningerne 26. september.

- Vi har været i dialog med politiet, som tilbage i december og januar bad om billeder af skibe i havnen i perioden 16.- 18 september, fortæller han.

Søren Thiim Andersen oplyser, at man i samarbejde med politiet d. 18. januar i år har undersøgt den automat på havnen, hvor man skal betale for at lægge til i havnen.

Her kunne der være navne og yderligere oplysninger om personer, der har været i eller omkring havnen ved Christiansø, men ifølge Søren Thiim Andersen ’gav det ikke rigtig noget.’

Artiklen fortsættes under billedet...

Annonce:

Besked til øens beboere
Derudover udsendte han følgende Facebook-besked til øens beboere den 5. januar 2023.

’Administrationen har fået en henvendelse fra Politiet, der spørger, om nogen har billeder af skibe i havnen d. 16 - 18 September 2022. Det er som led i en efterforskning, og de er interesserede i ét specifikt skib – og kan derudover ikke løfte sløret for flere oplysninger, andet end at oplyse om at der ikke er begået noget ulovligt i havnen eller på øerne i øvrigt. Giv gerne lyd hvis i har billeder eller specifikke oplysninger om skibe i havnen i de pågældende dage,’ fremgår det af beskeden, som Søren Thiim Andersen har delt med Ekstra Bladet.

Ifølge administratoren Søren Thiim Andersen var det ’en båd fra øst, der blev undersøgt.’

Men hvad politiets undersøgelse på Christiansø har vist, vides endnu ikke, og danske myndigheder har i det hele taget været tavse som graven, siden man i oktober konkluderede, at det var en eksplosion, der forårsagede gaslækagerne.

Ved du noget? Skriv til eb-sikker@protonmail.com

Alle henvendelser behandles fortroligt

Mette Frederiksen åbnede i sidste uge for et endnu større forsvarsbudget, end det der blev besluttet for et år siden. Det vil koste op mod 28 milliarder kroner yderligere. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: