Sabrinas historie forarger danskerne - men hun har intet at frygte

19-årige Sabrina er født og opvokset i Danmark. Alligevel kan hun ikke få permanent opholdstilladelse, og det har fået danskerne til at rase på de sociale medier

Dagen igennem er en artikel fra et konkurrerende medie om 19-årige Sabrina Beltran blevet delt igen og igen på Facebook. Heri kan man læse om en chilensk pige, der de seneste år har måttet leve med en stor bekymring for sin fremtid.

Sabrina er født og opvokset i Danmark, efter hendes bedsteforældre kom hertil fra Chile som politiske flygtninge. Hun har derfor ikke selv noget kendskab til Chile og føler sig hundrede procent dansk. Det har hun også hele tiden troet, hun var.

Som 15-årig fik hun endda udstedt et dansk pas, hvilket dog senere viste sig at være en administrativ fejl. Få måneder før Sabrina fyldte 18, modtog hun et brev fra Udlændingestyrelsen. Heri blev hun for første gang klar over, at hendes ret til ophold i Danmark ikke nødvendigvis var en selvfølge.

Ibrahim Jebrel kom til Danmark fra Syrien i December efter en lang udmarvende flugt med sin handicappede datter, Alma. (Foto: Linda Johansen) Samfund Ibrahim med handicappet datter: Kæmper for at få konen hertil

Hun måtte derfor søge om at få en permanent opholdstilladelse, men da hun ikke indfriede de krav, der stilles til 18-19-årige ansøgere, kunne hun ikke få bevilget mere end en midlertidig opholdstilladelse.

Den udløber i 2016, og Sabrina har derfor været meget urolig for, om hun kunne risikere at blive smidt ud af Danmark - det eneste land, hun rigtig kender.

Intet at frygte
Da Dagens.dk dernæst fejlagtigt kunne berette, at Sabrina står en udvisning, fik det flere tusinde danskerne til at dele og kommentere på historien. Forargelsen over en mulig udvisning blæste ud på de sociale medier.

Problemet er bare, at Sabrina - ligesom andre i samme situation - ifølge Udlændingestyrelsen intet har at frygte.

- Sabrina Beltran er født i Danmark og hun har en opholdstilladelse, der giver hende ret til at bo i Danmark. Hun har fået to afslag på permanent ophold, og hun har fra starten fået sin opholdstilladelse forlænget. Det viser også, at hun har ret til at være her, siger souschef Helle Randrup.

nationen Forarget: Enlig mor med to børn henvist til 'asylcenter'

Når Sabrina ikke kan få en permanent opholdstilladelse, skyldes det, at hun ikke lever op til de krav, der blev vedtaget i 2012 af den daværende justitsminister, Morten Bødskov.

Her hedder det nemlig, at ansøgeren skal have været under uddannelse i 3 år, men Sabrina har taget pause fra uddannelsen som social- og sundhedshjælper, og lever derfor endnu ikke op til det krav.

Selv om regelen altså betyder, at Sabrina må nøjes med en midlertidig opholdstilladelse, hvilket i den grad får danskerne op af stolen, så understreger Helle Randrup, at Sabrina, og andre i samme situation, ikke har noget at frygte:

- Hendes baggrund gør, at en sådan opholdstilladelse også kan forventes forlænget fremover. På nyidanmark.dk kan hun læse om betingelserne for permanent ophold, og hun kan altid indgive en ansøgning, når hun vurderer, at hun opfylder betingelserne. Når hendes aktuelle tilladelse udløber, og hun fortsat ikke mener at kunne få permanent ophold, skal hun blot søge om en ny forlængelse, siger hun.

Dansk politik V-veteran: Udlændingedebat føres på forkert grundlag

Sabrina selv er glad for, at hun ikke står til at blive smidt ud af landet, men situationen er stadig stressende og forvirrende for den 19-årige kvinde.

Hør, hvad hun selv tænker om det hele, i klippet over artiklen!

Liona Barrientos kan forvente fire års fængsel, hvis hun bliver dømt 18. maj (Foto: AP) Samfund Ville snyde myndighederne: Gift ti gange på 11 år  

52 kommentarer
Vis kommentarer