Sætter livet på spil: Desperate migranter jagter lastbiler

I Frankrig prøver afrikanske migranter desperat at hoppe ind i lastbiler på vej til England

Desperate afrikanske migranter kæmper om pladsen på en af lastbilerne mod England. (Video/Redigering: Kameraone/Johan Storgaard Jespersen)

I den franske havneby Ouistreham kæmper afrikanske migranter om chancen for at komme til England for at skabe et nyt liv. De gør de ved at lægge sig på lur og hoppe bag på de gennemkørende lastbiler, der skal køre til England.

Det skriver flere medier, heriblandt Daily Mail og Sky News.

Hver dag sejler tre færger fra Ouistreham i Frankrig til den engelske by Portsmouth, så mulighederne for at finde en lastbil mod England er rige. Jagten på en af de eftertragtede pladser til England gentager sig stort set hver gang, en lastbil kommer kørende gennem den lille franske havneby.

Samfund - 16. okt. 2015 - kl. 12:13 Flygtninge ville snige sig med lastbil: Blev mødt af isbjørn

De afrikanske migranter er oftest unge mænd. Nogle er helt ned til 14 år gamle, og de fleste af dem er fra Sudan. De overnatter i grøfter i udkanten af havnebyen, da politiet har fået ordre til at fjerne alle telte, de forsøger at slå op. Her venter de på, at lastbilerne kommer forbi.

Ouistreham blev et mål for migranter med et ønske om at komme til England, efter at den berygtede 'jungle-lejr', som lå i nærheden af den franske havneby Calais, blev lukket i oktober 2016.

Se også: 33 døde ved 'Junglen': Her rydder de berygtet flygtningelejr

I jungle-lejren boede mere end 8.000 migranter, som siden har spredt sig, og en stor del af dem forsøger nu såvel som før lejrens lukning at komme til England. I Ouistreham bor der på nuværende tidspunkt ca. 200 migranter, ifølge Sky News.

Se de afrikanske migranter jagte lastbilerne i klippet ovenfor

Tidligere på året landede en båd fuld af migranter på en spansk strand til stor undren for badegæsterne:

(Video: Newsflare)

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen