Sættes op i Jylland: Her er flygtningenes telte

Lars Løkke og Inger Støjberg fortalte fredag på et pressemøde, at Danmark nu skal huse flygtninge i telte som led i en lang række nye asyl-stramninger

Teltene kan huse op til 15 personer med oppakning og bliver varmet op af oliefyr (Foto: Beredskabsstyrelsen)
Teltene kan huse op til 15 personer med oppakning og bliver varmet op af oliefyr (Foto: Beredskabsstyrelsen)

250 flygtninge skal i næste uge indlogeres i telte i Thisted som led i regeringens stramninger på asylområdet. Det fortalte integrationsministeren, Inger Støjberg, og statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, i dag på et pressemøde.

Og teltene er allerede klar til de enlige mænd, som skal bo i dem i Thisted fra i næste uge.

- Der kan være 10 til 15 mænd i hvert telt. Der skal jo også være plads til kufferter og andet oppakning, siger Lars Høg Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, til Ekstra Bladet.

Beredskabsstyrelsen hjælper Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen med at opsætte teltlejrene, som regeringen vil have. Der bliver opsat 25 styks i Thisted, og der skal således bo ti mænd i hvert telt.

Teltene er oppustelige og bliver varmet op. Hør mere om teltene her.

Varmet op med fyr
Selv om vi bevæger os mod koldere tider, vil teltene på bedst mulig måde forsøge at holde asylansøgerne varme.

- Til venstre på billedet kan man se en orange ting. Det er et oliefyr, som kan varme to telte op. Sådan nogle fyr vil blive sat op i lejren også, siger Lars Høg Schou.

Derudover er teltene ikke bare lavet af samme dug, som det festivalgængere tager med til Roskilde eller Skanderborg hver sommer.

- Det er sådan nogle telte, vi bruger, når vi er udsendte. Og så skal der laves underlæg, så man ikke synker ned i jorden, hvis det har regnet. Der skal også sættes lys op, siger den operative chef i Beredskabsstyrelsen.

Teltene bliver sat op de kommende dage, og de vil stå klar i næste uge. Her set indefra (Foto: Beredskabsstyrelsen)
Teltene bliver sat op de kommende dage, og de vil stå klar i næste uge. Her set indefra (Foto: Beredskabsstyrelsen)

(Polfoto) Dansk politik Løkke: Asylsøgere skal bo i teltlejr

Strammere asylforslag
Nyheden, om at flygtninge nu skal huses i telte, kom frem fredag på et pressemøde afholdt af Inger Støjberg og Lars Løkke Rasmussen.

Udover teltlejren fremlagde regeringen 33 andre forslag, som ifølge politikerne skal være med til at håndtere flygtningestrømmen.

- Vi ønsker, at gøre det på en sådan måde, at vi får stordriftsfordele, og så vi ikke pludselig står i en situation, hvor vi mangler kapacitet. Derfor er vi nu i gang med at indrette en teltlejr, sagde Lars Løkke Rasmussen på mødet.

Udover teltene vil regeringen også give myndighederne lov til at indlogere asylansøgere i det åbne fængsel Kærshovedgaard ved Ikast. Det skal allerede tages i brug 1. december og giver 400-700 pladser. Der skal også etableres 300 ekstra pladser på beredskabscentret i Haderslev.

Foto: Nicolai Lorenzen Dansk politik Dokumentation: Her er alle 34 forslag til asyl-stramninger