Sagaen om Trumps mur: Her skal pengene komme fra

'Vi bygger en stor, smuk og virkelig mur', har Donald Trump ved flere lejligheder sagt. Nu har han måske fundet pengene til det

Dele af grænsen allerede udstyret med et hegn. (Foto: Casper Dalhoff)
Dele af grænsen allerede udstyret med et hegn. (Foto: Casper Dalhoff)

Noget af det, som den amerikanske præsident, Donald Trump, lavede et stort nummer ud af under valgkampen, var, at der skulle bygges en mur mellem USA og Mexico.

Muren skulle have flere formål, men vigtigst af alt skal den holde mexicanere, der er på jagt efter den amerikanske drøm, ude af guds eget land.

Derudover kan en mur være med til at nedbryde den store trafik, der er af ulovlige stoffer fra Mexico til USA, mener han.

Donald Trump betragter flere forskellige prototyper af en eventuel mur ved grænsen til Mexico. Foto: AP Politik Her er din mur, Trump!

Det er ikke Mexico, der skal betale
Men et af de store spørgsmål vedrørende muren har hele tiden været, hvordan den skal finansieres.

Nu ser det ud til, at Donald Trump endelig har fundet pengene. Og pengene kommer fra et ikke helt ukendt sted.

Ifølge nyhedesmediet Reuters har Trump og den den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, diskuteret, hvorvidt pengene skal komme fra det amerikanske militærs bankboks.

Mediet skriver videre, at Dana White, der er talskvinde for det amerikanske forsvarsministerium baseret i Pentagon, har sagt, at de har talt om forslaget, men det kun er indledende samtaler. Derudover har hun ikke yderligere kommentarer.

64 kommentarer
Vis kommentarer