Sagde op på DR og fik 1,7 millioner: Det er fint

Kenneth Plummer sagde selv op som generaldirektør for DR og fik en godtgørelse på 1,7 millioner kroner - helt fint lyder det fra hovedpersonen

Mens Michael Christiansen har været formand, forlod Kenneth Plummer Danmarks Radio med 1,7 millioner kroner svarende til seks måneders løn.
Foto: Jens Dresling
Mens Michael Christiansen har været formand, forlod Kenneth Plummer Danmarks Radio med 1,7 millioner kroner svarende til seks måneders løn. Foto: Jens Dresling
Følg Samfund

Kenneth Plummer blev ansat som generaldirektør af daværende bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen, men da han i 2010 forlod medieselskabet var formanden Michael Christiansen.

– Da jeg besluttede mig for at stoppe, overholdt DR jo bare den aftale, som vi indgik, siger Kenneth Plummer.

Fedt farvel til DR: Ni ledere har delt ni millioner

Han sagde selv op og fik et halvt års løn svarende til 1,7 millioner kroner med sig ud ad døren, hvilket han ikke ser noget problem i:

En aftale er en aftale
– Da jeg besluttede mig for at forlade DR, fik jeg en fratrædelse, som var i overensstemmelse med min aftale.

- Hvad siger du til, at man selv siger op og så får man en pose penge med sig?

– Man laver en aftale, og den aftale har begge parter forpligtet sig til at overholde. Og det, synes jeg, er fint for lønmodtagere på alle niveauer. Og jeg har ikke andre kommentarer end det, siger han.

Michael Christiansen har tidligere henvist til Kenneth Plummer i forbindelse med Mette Bocks afgang. Til det har Kenneth Plummer ingen kommentarer.

Strudse-Christiansen gemmer fortsat hovedet
Egentlig har Ekstra Bladet bedt om et interview med bestyrelsesformand Michael Christiansen. Det er ham, som bliver kritiseret. Det er ham, der har sagt god for aftalerne. Og det er ham, som har øverste ansvar.

Men Michael Christiansen fortsætter sin efterhånden kendte strudse-strategi, hvor han gemmer hovedet, når kritikken opstår. I stedet har Danmarks Radio sendt kommunikationschef Lasse Bastkjær Jensen i byen med et svar, hvor der ikke svares på kritikken:

’Rigsrevisionen har besluttet at gennemføre en undersøgelse af lønforholdene i DR og andre licensfinansierede medier. Det vil helt sikkert være med til at kvalificere debatten. Vi ser frem til det endelige resultat og vil til den tid naturligvis meget gerne kommentere. I mellemtiden vil vi bidrage til arbejdsro om undersøgelsen og afstå fra at kommentere på konkrete vilkår for tidligere chefer i DR,’ lyder det i det skriftlige svar.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind