Sagsbehandlers søn i Facebook-fight med borger: 'Bare vent din psykosekælling'

Halsnæs Kommune bakker op om medarbejder, hvis søn har truet borger

Halsnæs Kommune søger på vegne af en sagsbehandler om polititilhold mod en borger. Foto: epn
Halsnæs Kommune søger på vegne af en sagsbehandler om polititilhold mod en borger. Foto: epn

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Der er ballade i Halsnæs Kommune, efter at familie til en sagsbehandler er kommet op at toppes med en af sagsbehandlerens klienter.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Konflikten har udspillet sig på de sociale medier. Balladen har gjort, at borgeren - en midaldrende kvinde - på den ene side har meldt Halsnæs Kommune til politiet, fordi sagsbehandlerens søn på Facebook har truet klienten med bål og brand.

Men også Halsnæs Kommune har været forbi politistationen. Kommunen har meldt kvinden til politiet for chikaner og trusler og har samlet flere end 30 eksempler sammen på chikanerier fra kvinden over en femårige periode.

- Som det fremgår af artiklen i Frederiksborg Amtsavis, så kan Halsnæs Kommune bekræfte, at der er indgivet en politianmeldelse mod en borger, siger Martin Kjellberg Ishøy til Ekstra Bladet.

Han er leder af ledelsesbetjening og kommunikation i Halsnæs Kommune.

Vil beskytte medarbejdere
Halsnæs Kommune har også bedt politiet om at udstede et tilhold mod den pågældende borger, så hun forhindres i at komme i nærheden af sagsbehandleren.

- Anmeldelsen skal også ses i lyset af, at vi som arbejdsgiver har en forpligtelse til at beskytte vores medarbejdere, siger Ishøy.

- Sagen har udviklet sig på en sådan måde, at vi nødt til at tage skridt, der vil beskytte dem, siger øverste chef i kommunens familieafdeling, Christian Lorens Hansen, til Frederiksborg Amts Avis.

Truet på Facebook
Sagsbehandlerens søn har ifølge Frederiksborg Amts Avis truet borgeren på Facebook.

- Du vil ikke kunne sove trygt nogensinde igen. Jeg ved, hvordan du ser ud, og hvor du bor. Bare vent din psykosekælling, har sønnen ifølge avisen skrevet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det borgeren selv, der på de sociale medier og også over for Frederiksborg Amts Avis har gjort opmærksom på, at hun har en konflikt med sin sagsbehandler.

Laver video på Youtube
Også på Youtube har kvinden under et andet navn end sit eget indspillet videoer, hvor hun gør opmærksom på sin utilfredshed med beslutninger på børne- og familieområdet, som Halsnæs Kommune har truffet.

Selv om Halsnæs Kommune vælger at bakke op om sagsbehandleren og dennes familie, så har den pågældende borger ikke tænkt sig at lægge sig fladt ned.

- Tilholdet er selvfølgelig baseret på falske anmeldelser. De vil bare have mig dømt, siger borgeren til Frederiksborg Amts Avis.

Men Martin Kjellberg Ishøy afviser, at anmeldelsen er falsk. Han mener tværtimod, at det er rigtigt at gå til poltiiet.

- Man skal huske på, at chikaner og trusler kan være psykisk meget hårdt for den enkelte medarbejder. F.eks. når det sker på Facebook eller ens private telefon. Som medarbejder kan det være hårdt at få sit privatliv invaderet på den måde, siger Martin Kjellberg Ishøy til Ekstra Bladet.

Ifølge Sten Bønsing, som er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, søger flere kommuner om polititilhold mod borgere.

- Kommunerne har borgere, hvor tingene går op i en spids. Og disse sager er der klart sket en stigning i indenfor de seneste 10 år. Internettet, som et meget hurtigt medie, har understreget denne udvikling, siger Sten Bønsing til Frederiksborg Amts Avis.

386 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere