Annonce:
Annonce:

Salling skuffer: - Julegaven er en katastrofe!

Salling Groups julegave til medarbejderne i år er rabat i Sallings butikker. Den julegave bliver ikke taget lige pænt imod af alle medarbejdere

Salling Group har i år valgt at give deres medarbejdere ekstra rabat i koncernens virksomheder som julegave. Det er alle langt fra tilfredse med. Foto: Roar Paaske
Salling Group har i år valgt at give deres medarbejdere ekstra rabat i koncernens virksomheder som julegave. Det er alle langt fra tilfredse med. Foto: Roar Paaske
Annonce:
Følg Samfund

Vi tæller endnu ikke december, men alligevel er årets første julegaver allerede blevet uddelt.

Hos Salling Group, der har mellem 30.000 og 35.000 danske medarbejdere, er julegaven i år rabat i Sallings egne butikker. For at få deres julegave skal de ansatte altså først punge ud af egen lomme i butikkerne.

På Ekstra Bladet har vi efter offentliggørelsen af årets julegave modtaget adskillige henvendelser fra utilfredse medarbejdere, der langt fra er tilfredse med gaven, der ellers var blevet snakket op af ledelsen som værende 'ekstra stor' i år.

De forrige år har medarbejderne i Salling Group selv kunnet vælge deres julegave ud fra et sortiment på en online-shop, som mange danske arbejdspladser ligeledes gør brug af.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen ...

Det lyder gaven på:

Julegaven består af rabat i december i:

Føtex/Bilka nonfood:                       21% (normalt 7%)

Føtex/Bilka food:                             15% (normalt 5%)

Netto:                                             15% (normalt 5%)

BR:                                                 25% (normalt 10%)

Salling Stormagasiner:                     30%* (normalt 20%)

Salling Super og Rooftop og bistro: 20% (normalt 10%)

Carls Jr. Og Starbucks:                    30% (normalt 20%)

Gælder udelukkende fysiske butikker. Alm. rabatsatser gældende på føtex.dk inkl. Køb-og-Hent, Salling.dk, BR.dk og Bilka.dk inkl. BilkaToGo.

*Salling Stormagasiner: Ekstraordinært forhøjet medarbejderrabat gældende 1. – 23. december.

Ved køb af mad i Føtex/Bilka/Netto fratrækkes rabatten på januars lønseddel.

Annonce:

Det er en katastrofe
Ekstra Bladet har været i kontakt med en af de medarbejdere, der er utilfredse over årets julegave. Medarbejderen har ønsket at være anonym af frygt for konsekvenser ved at stå frem med sin kritik.

- Det er virkelig en skuffende gave. Jeg tvinges til at gå ud og købe noget, for at jeg overhovedet kan få en gave. Så jeg har jo ikke fået en gave, jeg er bare blevet opfordret til at handle i egne butikker. Det er i hvert fald sådan, jeg opfatter det, fortæller den skuffede medarbejder og fortsætter.

- Det er blevet fremlagt som en kæmpe gave, og som et stort 'tak' for vores indsats, men det er simpelthen bare en fiasko. Jeg synes, det er en katastrofe. Jeg har været her i mange år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Medarbejderne i Salling Group har haft et ekstra presset år med tanke på coronakrisen, og flere medarbejdere giver i mails til Ekstra Bladet udtryk for, at de har taget en ekstra tørn for Salling og samfundet.

Det samme oplever Salling-medarbejderen.

Annonce:

- Her i corona-tiden har vi gået og arbejdet og udsat os selv for sygdomme, og når juletiden så kommer, og man skal belønnes med en julegave, så får man bare ingenting. Jeg synes simpelthen, det er for småligt.

Artiklen fortsætter efter svar på kritikken fra Salling ...

Salling Groups svar på kritikken

Ekstra Bladet har været i kontakt med Salling Groups pressetjeneste for at få svar på kritikken.

Hvordan har I det hos Salling Group med, at flere medarbejdere har udtrykt stor utilfredshed over årets julegave?

- Det er selvfølgelig drønærgerligt, fordi gaven er givet i den bedste intention, og med ønsket om at skrue op for julegaven i år. Vi forventer, at vi kommer til at bruge tre gange så meget på julegaver som normalt til medarbejderne. Det handler måske også om, at man skal se på, hvor mange penge man egentlig har sparet, og dermed også kan købe lidt større gaver til venner og familie, bedre mad og også lidt selvforkælelse for, fortæller Mads Grand, pressevagt hos Salling Group.

Nu nævner du, at man så dermed kan købe en lidt større gave til venner og familie med den her besparelse. Men kan man det, når rabatten først bliver fratrukket i januar måned?

- Det er korrekt, at en del af besparelsen bliver betalt tilbage med næste måneds lønseddel, det er noget rent systemteknisk. Vi skal lytte til den indledningsvise tilbagemelding, der er på gaven. Både den positive og den mindre positive, for jeg skal skynde mig at sige, at vi også har fået masser af positiv feedback på det her, for medarbejderne kan godt se, hvor meget det kommer til at betyde for dem selv og deres familier, forklarer Mads Grand, pressevagt hos Salling Group

Rabatten gælder ikke for elektronik. Havde det ikke været en idé at udvide sortimentet til elektronik også?

- Det kunne sagtens være, at vi skulle have kigget mod nogle af de produktgrupper, som vi normalt ikke giver rabat på. Men i stedet for at udvide kategorierne, så har vi valgt at udvide sådan, at mange flere medarbejdere bliver omfattet af julegaven. Vi har forsøgt at gøre det mere inkluderende og solidarisk, sådan at alle medarbejdere under 18 og deres familier får gavn af julegaven, siger Mads Grand.

Så kollegaerne skal også være lidt kollegiale og tænke på at mange af deres kollegaer, der normalt ikke får en julegave, i år får en?

- Ja, det kan man sige. Det er bestemt ikke for at lyde som om, at kollegaerne ikke er det til daglig, for det er de i meget høj grad. Men det er vigtigt for os i år, at julegaven faktisk omfatter mange flere end normalt. Så på den måde håber vi, at rigtig mange flere får gavn af julegaven fortæller Mads Grand.

Kritikken har også gået på, at det er en måde for Salling af få omsætning i kassen. Passer det?

- Nej. Vi tror ikke nødvendigvis, at det giver mere omsætning hos os, det giver helt klart nogle markant større besparelser hos kollegaerne. Det betyder, at vi kommer til at sælge en lang række varer med tab. Det er i så fald øget omsætning, som koster virksomheden penge, slår Mads Grand fast.

Ingen rabat på elektronik
Normalt har julegaven fra Salling Group en værdi på mellem 500 og 700 kroner, fortæller flere medarbejdere til Ekstra Bladet. En medarbejder skal altså købe mad i Bilka for 3400 kroner, for at årets julegave skal opnå en værdi på 510 kroner.

- Jeg bor alene, og jeg handler overhovedet ikke for så stort et beløb om måneden, så jeg tvinges jo ligesom til at gå ud og handle ekstra ind, hvis jeg vil have en julegave af stor værdi. Og elektronik, der måske kunne give gaven værdi for mig, er ikke omfattet af årets julegave, fortæller medarbejderen.

Udover at den udvidede rabat ikke gælder på elektronik, så skal årets julegave i Salling Group også handles ind i de fysiske butikker.

Annonce:

- Det er jo virkelig ringe, at den rabat ikke gælder onlinehandel. De opfordrer samtidig flere  tusinde medarbejdere til at gå ud og handle i butikkerne.

- Vi er rigtig mange, der er utilfredse med det her. Det handler jo ikke om den julegave, men mere om princippet i, at de fortæller os, at de sætter pris på os, og at årets julegave vil være ekstra stor, og så ender det med det her. Så må de lade være med at gå ud og fortælle de ting, slutter den skuffede medarbejder.

Salling Group koncernen består blandt andet af dagligvarebutikkerne Bilka, Føtex og Netto. Derudover ejer Salling Group også flere varehuse. Foto: Anthon Unger
Salling Group koncernen består blandt andet af dagligvarebutikkerne Bilka, Føtex og Netto. Derudover ejer Salling Group også flere varehuse. Foto: Anthon Unger

I 2019 overtog Salling Group Fætter BR, som Salling Groups medarbejdere nu kan få 25% rabat hos.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: