Samson er død

Givskud Zoos populære hangorilla er fundet død her til morgen

Her bliver Samson behandlet i 2013. (Video: Givskud Zoo)

Da gorillaernes dyrepasser her til morgen tilså dyrene, fandt han gorillaen Samson liggende død i sit anlæg. Samson er formentlig død af hjerteproblemer. For to år siden fik han konstateret et forstørret venstre hjerteforkammer.

Denne hjertefejl betyder, at der ikke pumpes tilstrækkeligt med blod rundt i systemet. En senere obduktion skal forsøge fastlægge den egentlige dødsårsag, skriver Givskud i en pressemeddelse.

- Det kommer ikke helt bag på os, at Samson er død, for han har i en længere periode vist tegn på, at han ikke var helt på toppen, siger direktør Richard Østerballe.

- Samson har, som mange gamle mænd, haft sin egen medicinboks og dagligt været medicineret for at kompensere for den dårlige hjertefunktion. Hans høje alder, og det at han på det seneste tabt sig en del, har indikeret, at vi formentlig ikke ville have ham så længe endnu, fortsætter Richard Østerballe.

Se Samson her og hør om hans sygdom. (Video: Givskud Zoo, 2013).

Avlet otte unger
Samson har på flere måder været et stort aktiv for Givskud Zoo. Han har bidraget til avlsprogrammet med otte unger, hvoraf flere allerede selv har fået unger.

Han har fascineret og glædet utrolig mange at parkens gæster, der har besøgt ham og resten af gorillaflokken. Samson har desuden haft sin egen Facebook-side med over 12.000 fans, hvor man har kunnet følge med i gorillaernes liv i Givskud Zoo.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvor gammel Samson var. Han kom fra Cameroun til København Zoo i 1972 i en alder af ca. to år, så vi skønner ham til at have været 45 år gammel forklarer Richard Østerballe.

 Samson kom til Givskud Zoo i 1998 fra København Zoo.

Gorillaerne i de europæiske zoologiske haver administreres i et avlsprogram, og de vil nu blive meddelt at Givskud Zoo mangler en avlshan. Med lidt held kan Givskud få lov at beholde Samsons næstældste hanunge 'Kipenzi' som ny avlshan. Han er stadig i Zoo'en og i den heldige situation, at han ikke er beslægtet med nogle af gorillahunnerne i flokken.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen