Sandberg i demo for dødssyge Nadia: Vågn op, politikere!

Flere end hundrede personer var mødt op for at demonstrere for anoreksisyge Nadia, der kæmper for sit liv på den forkerte afdeling

I mere end tre måneder har 19-årige Nadia Yadgar været indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling på Bispebjerg Hospital, hvor man ikke er specialiserede nok til at behandle hendes livsfarlige sygdom.

Nadia har ikke taget på under behandlingen og vejer kun 33,5 kilo. Hun har brug for højt specialiseret behandling på Anoreksiklinikken i København, men der er få pladser og lange ventetider.

Samfund - 12. feb. 2015 - kl. 10:06 Skolepigen Nadia kæmper for sit liv

Det er Nadias venner, familie og bekendte gået på Christiansborg for at demonstrere imod. Flere end hundrede personer mødte op for at vise deres støtte, og der blev sunget sange, holdt taler og fældet en hel del tårer.

- Nu er politikerne simpelthen nødt til at vågne op. Der skal ske noget nu for at redde Nadia og andre alvorligt syge patienter, siger Dorit Yadgar, som er Nadias faster.

Samfund - 18. feb. 2015 - kl. 21:22 TV: Du er ikke alene, Nadia

Et af de mere kendte ansigter til demonstrationen var Brian Sandberg, der har kendt Nadia siden hun var en lille pige.

- Det er forfærdeligt at hun ligger der og er ved at dø uden at man kan gøre noget. Man vil jo gøre alt hvad man kan, og derfor er vi her i dag, siger han.

I klippet herunder kan du høre hele Nadias historie:

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere