Annonce:
Annonce:

Sandheden om din kat: Den planlægger at slå dig ihjel

De er nuttede og kælne. Men ifølge en ny personlighedsundersøgelse har din huskat den samme impulsive og neurotiske adfærd som deres farlige artsfæller

Forskere har set nærmere på huskattes personlighed. Det viser sig, at du skal være glad for, at din kat ikke er større, end den er. (Foto: Jan Unger)
Forskere har set nærmere på huskattes personlighed. Det viser sig, at du skal være glad for, at din kat ikke er større, end den er. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Samfund

Vi ynder at invitere katte ind i vores hjem som nuttede kæledyr. Men forskere, som har set nærmere på vores knurhårede venners personlighedstræk, peger nu på, at katte har en uhyggelig og mørk side gemt bag de store uskyldige øjne.

Undersøgelsen er foretaget i et samarbejde mellem University of Edinburgh og Bronx Zoo. De satte sig for at sammenligne huskatte med deres vilde artsfæller, som sneleoparder og afrikanske løver. Det skriver Daily Mail.

Her er pirat-katten der har vundet internettet

Overordnet set fandt forskerne frem til, at de tamme katte har mange fællestræk med de vilde rovdyr. Blandt andet fandt de meget af den samme aggressive og neurotiske adfærd hos de omkring 100 huskatte, som ’deltog’ i undersøgelsen. Især dominans og impulsivitet var træk, som gik igen hos både de tamme og de vilde katte.

Annonce:

Dansk Downs-kat går verden rundt: Se, hvad Monty bruger opmærksomheden til

- De er nuttede, og de er pelsede og kælne, men vi skal huske, når vi har katte som kæledyr, at vi inviterer små rovdyr ind i vores hjem, siger psykolog Max Wachtel, en af forskerne bag undersøgelsen, til 9NEWS.

- For mange mennesker er det dét værd. Katte kan være fantastiske, søde livsledsagere. Indtil de vender sig mod dig, siger psykologen.

Han fortæller, at det sådan set kun er huskattenes størrelse, der forhindrer dem i at slippe deres indre rovdyr-instinkter fri.

Dyrlæge: Din kat snakker faktisk til dig

- Det er godt at blive klog på vores kæledyrs personlighedstræk. Forskellige katte har forskellige personligheder. Men som art er der mange ligheder, siger Max Wachtel ifølge Daily Mail.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: