Sanne har et vigtigt budskab: Hjælp hende med at sprede det

Sanne forsøger at lære sin 6. klasse en vigtig lektie om sociale medier. Og du kan hjælpe hende

Sannes budskab deles vildt på Facebook. (Foto: Privat)
Sannes budskab deles vildt på Facebook. (Foto: Privat)

'Hej. Jeg vil vise min 6. klasse, hvor hurtigt et billede kan spredes på et socialt medie, og hvor mange der egentlig ser det. Del og like denne lektie.'

Sådan skriver Sanne Holm Thomassen, lærer på Thorning Skole tæt ved Silkeborg, i en Facebookopdatering, som hun lagde på Facebook fredag den 1. april.

På de få dage, der er gået, har over 16.000 'liket' og 'reageret på' opslaget, som snart 30.000 også har delt.

Det havde hverken Sanne Holm Thomassen eller klassen regnet med, fortæller hun til Ekstra Bladet:

- Børnene er helt oppe at køre over det. Det er jo helt vildt, at det kan gå så stærkt.

I kommentarerne fremgår det tydeligt, at Opslaget er nået langt ud over Danmarks grænser og er blevet delt i blandt meget andet Australien, Grønland og Japan.

- Hovedpointen med det er, at noget så uskyldigt som et billede af vores hænder kan gå viralt så hurtigt. Nu har vi jo godt nok opfordret til det, men det kunne jo have været et billede af to veninder, som hurtigt kunne ende i de forkerte hænder og blive taget helt ud af kontekst, siger Sanne Holm Thomassen.

Skolelærerinden fik idéen til at opdrage sin klasse i brugen af de sociale medier i kølvandet på de mange historier, som for nyligt har floreret om gymnasiers sex-sladderblade, og den grove sexvideo af en folkeskole-elev, som blev delt blandt tusindvis af unge.

6 kommentarer
Vis kommentarer