Annonce:
Annonce:

Sarahs hyldest til sygeplejersker går Danmark rundt

’Sygeplejerske, det er man ikke ”bare”

27-årige Sarah Schoops søster har for nylig været gennem et længere sygdomsforløb. Hun er rask i dag, men oplevelsen har givet Sarah Schoop et indblik, hvor hårdt sygeplejersker arbejder. (Foto: Arkiv/Privat)
27-årige Sarah Schoops søster har for nylig været gennem et længere sygdomsforløb. Hun er rask i dag, men oplevelsen har givet Sarah Schoop et indblik, hvor hårdt sygeplejersker arbejder. (Foto: Arkiv/Privat)
Annonce:
Følg Samfund

Da Sarah Richardt Schoop i weekenden var til en fødselsdagsfest, oplevede hun noget, som hun også tidligere har fæstnet sig ved og undret sig over.

Snakken faldt temmelig vanligt på, hvad de fremmødte gæster lavede til daglig, og da lød det næsten undskyldende fra 27-årige Sarah Richardt Schoops bordamme, at ’jeg er bare sygeplejerske’.

Et par dage efter festen satte den unge københavner sig ved tasterne og skrev en hyldest, som siden er blevet delt over 2000 gange.

Dorthe laver værdig mad til de ældre: Jeg betragter dem som min familie

’Stop lige engang. Hvor er det kæden knækker, når sygeplejersker ikke oplever anerkendelse nok til at stå ved deres fag med stolthed i stemmen?’ spørger Sarah Richardt Schoop i opslaget, og fortsætter:

Annonce:

’Er der noget, jeg har fået bekræftet efter den seneste tids nærkontakt med hospitalsvæsenet, så er det, at sygeplejerske det er man ikke ”bare”.

Sarah Richardt Schoops søster har nemlig for nylig været gennem et langt og tærende sygdomsforløb, og havde det ikke været for afdelingens dygtige og nærværende sygeplejersker, som var der for både søsteren, for Sarah, for resten af familien og for samtlige andre patienter, som havde brug for dem, var de ikke kommet så godt igennem det, som de gjorde.

Det var det, der gjorde, at Sarah Richardt Schoop og familien trygt turde tage hjem indimellem, selvom de mest havde lyst til at være hos søsteren hele tiden og mere til.

Fars hyldest til mødre går viralt: I knokler jo røven ud af bukserne!

Annonce:

’Lidt af en bedrift med arbejdsforhold der inkluderer nattevagter og treholdsskift, som er en fremmed verden for en 9-17 konsulent som mig. Og med en bemanding der langt fra står mål med antallet af patienter’, skriver den taknemmelige pårørende i sin hyldest, hvor hun også nævner både sosu-assistenter og fysioterapeuter i kategorien af plejepersonale, som skal vises den respekt, det kræver at opretholde den faglige stolthed, de fortjener.

Da Sarah Richardt Schoop lagde sit opslag på Facebook 16. februar, havde hun slet ikke regnet med, at det ville få så stor opmærksomhed.

Hylder sin kone som helt: Stolt mands rørende status går viralt

- Jeg delte det bare for at få budskabet ud til min egen omgangskreds. Men lige pludselig kunne jeg se, at der skete et eller andet, og det blev bare delt helt vildt, siger den 27-årige konsulent til Ekstra Bladet.

- Jeg kunne se, at der var mange sosu-assistenter og sygeplejersker, der havde delt det, så det viser jo, at det er en anerkendelse, de tydeligvis har hungret efter. I virkeligheden gælder det også for grupper som lærere og pædagoger. Der er mange velfærdsmedarbejdere, som gør en stor forskel, men som vi måske glemmer at vise respekt.

Annonce:

Sarah Richardt Schoop synes ofte, at sygehusvæsenet i det politiske billede kommer til at handle om udgifter. Men, siger hun, et samfund, som er rigt på sygeplejersker, er et samfund, der er rigt på omsorg.

- Man kan komme til at tænke, at det eneste, de gør, er at medicinere. Men de gør altså en kæmpe menneskelig forskel. De bakker patienterne op, de holder dem i hånden, og de er der hele tiden for dem.

Se hele Sarah Richardt Schoops opslag her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: