SAS aflyser 205 afgange

En mulig strejke blandt SAS' piloter i morgen betyder, at flyselskabet aflyser en række afgange fredag

Det kæmper piloterne og SAS om. Forstå forhandlingerne på ét minut.

Som følge af en mulig strejke hos piloterne aflyser SAS en række afgange fredag.

Det oplyser de på Facebook.

De skriver, at afgangene bliver aflyst som en forholdsregel for at beskytte passagerer og crew mod at blive fanget i en lufthavn.

Skal man med et SAS-fly i morgen, opfordrer de til, at man tjekker sit flys status, inden man tager i lufthavnen.

I alt er der aflyst 205 afgange fra Skandinavien. Det oplyser Mariam Skovfoged, pressechef i SAS, som opfordrer passagerer til at tjekke deres afgange på SAS' hjemmeside, inden de begiver sig i lufthavnen.

Der er tale om afgange mellem midnat og fredag klokken 13.00.

Se også: Piloter gør klar til strejke: Her er stridspunkterne

95 procent af piloterne
Piloterne i SAS har varslet, at de går i strejke fra fredag, hvis ikke der inden midnat torsdag er indgået en aftale med det skandinaviske luftfartsselskab.

De svenske SAS-piloter har sent torsdag aften afvist tilbuddet, som SAS har fremlagt. Dermed nærmer det sig strejke hos de svenske piloter, skriver TT.

Der er ved 22-tiden ingen meldinger om, at det skulle have påvirket hverken de danske eller de norske forhandlinger, der så vidt vides stadig pågår.

Hvis der bliver strejke, drejer det sig om i alt 1500 piloter eller omkring 95 procent af piloterne i selskabet.

Hvis strejken bryder ud, kan det betyde, at tre ud af fire SAS-fly bliver på jorden, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Det kan berøre mellem 50.000 og 60.000 passagerer, oplyser Knut Morten Johansen, der er kommunikationschef i den norske afdeling af SAS, til NTB.

Der er dog nogle fly, som med sikkerhed vil lette. Det gælder fly fra enten SAS' alliancepartnere i Star Alliance eller hos underleverandører, da de ikke bliver påvirket af strejken.

Det er omkring 30 procent af afgangene. De sidste 70 procent forventes at blive ramt af en eventuel strejke.

Gratis ombooking
Onsdag gav SAS sine kunder mulighed for at ombooke billetter gratis, hvis man er bekymret for at blive ramt af en eventuel strejke.

På sin hjemmeside har SAS lavet en oversigt over, hvilke fly, der afgår uanset om der kommer strejke eller ej. Den kan ses her.

Der er varslet strejke blandt 1500 SAS-piloter fra fredag 26. april, og den mulige strejke skaber usikkerhed blandt kunderne. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix Ferie - 24. apr. 2019 - kl. 10:36 SAS-kunder urolige for strejke fra fredag: 'Skal jeg booke hos andre?'

67 kommentarer
Vis kommentarer