SAS aflyser flere fly

SAS suspenderer 20 medarbejdere efter arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet

14 aflysninger. Sådan er meldingen fra SAS lørdag morgen.

- Der er 14 aflysninger på nuværende tidspunkt. Og det er helt uacceptabelt, siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen til Ekstra Bladet. De har pligt til at møde på arbejde.

Folk står i lange køer i Københavns lufthavn her til morgen efter SAS har suspenderet 20 medarbejdere efter en arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet fredag, som medførte omkring 60 aflysninger af fly i går.

- Vi har taget det usædvanlige skridt at suspendere cirka 20 medarbejdere, som truer kollegaer til at udeblive fra tjeneste, lyder det fra SAS' pressechef Trine Kroman Mikkelsen til TV2 NEWS.

Kabinepersonalet i SAS nedlagde arbejdet, da et medlemsmøde fredag formiddag udviklede sig til et fagligt møde. Mødet blev afbrudt fredag aften omkring klokken 22.

Lørdag morgen oplyser Trine Kroman Mikkelsen, at knap 70 personer fra kabinepersonalets fagforening CAU og SAS har genoptaget forhandlingerne. Forhandlingerne foregår på hotel Hilton i København.

Klokken 9 lørdag morgen var forhandlingerne stadig i fuld gang.

- Medarbejderne er stadig ikke kommet tilbage på arbejde. Det er foreningens pligt at få medarbejderne tilbage, men vi ser ingen fremskridt overhovedet, fortæller pressechef Trine Kroman Mikkelsen til Ekstra Bladet.

- Det er utroligt træls for kunderne, men også for de medarbejdere, der nu må arbejde hårdere, fortsætter Trine Kroman Mikkelsen.

SAS har kun gennemført omkring halvdelen af den planlagte morgentrafik, og folk står i lange køer i Københavns lufthavn.

- Vi gør det bedste vi kan. Vi har folk, der knokler for at ombooke eller refundere billetter, siger Trine Kroman Mikkelsen til Ekstra Bladet.

SAS er dog ikke de eneste, der strejker i dag. I Norwegian er der nemlig problemer mellem piloterne og flyselvskabet. 70 af Norwegians skandinaviske piloter vil derfor ikke sætte sig i cockpittet i selskabets fly fra lørdag morgen. Fra onsdag vil strejken muligvis blive optrappet og omfatte 650 piloter - ifølge NTB næsten samtlige skandinaviske piloter i selskabet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter