SAS aflyser nye afgange i hård sommer med forsinkelser

Striben af aflysninger hos SAS fortsætter. Generelt er sommeren plaget af flyforsinkelser

Er din flyrejse blevet aflyst, eller er dit fly forsinket? Vibeke Myrtue fra Forbrugerrådet Tænk forklarer her, hvad du har af rettigheder ved flyrejser (Producer: Martin Lorentsen)
Følg Samfund

Luftfartsselskabet SAS er fortsat ramt af problemer med mandskabsmangel i særligt det irske datterselskab SAS Ireland.

Det betyder flere aflysninger i en sommer, der har budt på mange af slagsen for flybranchen.

Det skriver Ritzau Finans.

I weekenden betød det 25 aflysninger, og i denne uge vil yderligere 40 afgange blive aflyst, skriver SVT med henvisning til information, der tidligere har været tilgængelig på selskabets hjemmeside.

I løbet af sommeren er mere end 700 SAS-afgange blevet aflyst som følge af mandskabsproblemerne, og i sidste uge erkendte Lars Sandahl Sørensen, der er driftsdirektør hos SAS, at selskabet har været for "ambitiøst" i planlægningen af sommerprogrammet.

- Når vi nu kender resultatet, havde jeg gerne set, at vi havde været mere forsigtige, sagde Lars Sandahl Sørensen til norske Dagens Næringsliv.

Normalt bliver 99 procent af SAS' fly afviklet som planlagt, men i juni var tallet under 98 procent.

SAS er ikke ene om at måtte aflyse afgange i den travle sommerperiode. Det fortalte kommunikationsrådgiver ved Københavns Lufthavn Kastrup Lars Lemche søndag aften til Ritzau.

- Der er lidt flere forsinkelser denne sommer, end der plejer at være. Luftvejene er fyldt til bristepunktet, så bare en enkelt forsinkelse kan hurtigt brede sig til hele netværket.

- Dertil kommer, at vejret har været meget fastlåst i Europa. Det har været brændende varmt i Nordeuropa, men det har været mindre rart andre steder.

- Der har været torden og dårligt vejr mange steder. Det er ikke godt for flytrafikken, specielt ikke når ruterne i forvejen er meget fyldte.

Han opfordrer dog rejsende til at gøre, som de plejer. Det er at komme i lufthavnen i ordentlig tid og holde sig opdateret om afgangen på lufthavnens hjemmeside.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind