SAS-ansatte får tidsfrist: Mød op eller bliv fyret

Kabinepersonale har under 24 timer til at beslutte, om de vil møde op på arbejde eller vinke farvel til deres job

Kabinepersonalet i SAS skal inden mandag kl. 12 meddele, om de vil møde på arbejde eller ej. Vælger de ikke at møde op, må de fratræde deres stilling. Det oplyser SAS' driftschef, Flemming Jensen, søndag aften til TV 2 News.

I en meddelelse på sin hjemmeside skriver SAS desuden, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse har negative samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser.

- Derfor er det nu nødvendigt, at SAS som ansvarlig virksomhed tager yderligere skridt for at kunne normalisere vores drift for vores kunders og medarbejderes skyld, skriver SAS.

Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat). Samfund Kræftsyge Magnus ramt af SAS-strejke: Kan ikke få sin livreddende behandling

- Helt konkret betyder det, at hver enkelt kabinemedarbejder inden for en angiven tidsfrist skal meddele SAS, om man møder op på arbejde, og såfremt det ikke sker, vil det være at betragte som om, de pågældende medarbejdere har bragt deres ansættelsesforhold til ophør, skriver flyselskabet i meddelelsen.

Arbejdsretten har tidligere søndag påbudt SAS' medarbejdere at gå tilbage i arbejde. Arbejdsrettens afgørelse er ikke blevet fulgt, skriver SAS og nævner, at de sædvanlige, arbejdsretslige virkemidler derfor er udtømt.

- Der er nu tale om en helt uacceptabel og uholdbar situation, og SAS er derfor nødt til at gribe til ekstraordinære midler.

Nyheder Mit fly er aflyst. Hvad har jeg ret til?

- SAS har igen og igen beklaget over for kunderne, som er direkte påvirkede af konflikten, til stor gene. Vi forventer, at dette nye tiltag betyder, at vi gradvist kan komme tilbage i normal drift, lyder det fra flyselskabet.

Striden, der har ført til strejken, drejer sig om 147 ansatte, der skal flyttes over i SAS' nye datterselskab Cimber.

I forbindelse med flytningen frygter de ansatte, at de ikke længere vil være beskyttet af den kollektive overenskomst, som SAS har med kabinepersonalets fagforening, CAU.

Her er det bagage fra Københavns Lufthvan søndag, der hober sig op. (Læserfoto) Samfund SAS-konflikt: Ukendt antal danskere strandet i udlandet

Og beskeden fra SAS bliver ikke mødt med glæde. Det fortæller det strejkende personales talsmand, Jakob Esposito.

- De er meget vrede. De er vrede og føler sig truede på åben skærm. Det vil de slet ikke acceptere. Det her selvfølgelig er en rød klud, men det er en rød klud, der ikke rigtig har den effekt, som Flemming Jensen håber på, tilføjer han.

Efter meddelelsen fra SAS har bestyrelsen i personalets fagforening, CAU, opfordret deres medlemmer til at gå i arbejde igen, da de nu er truet på deres individuelle ansættelsesforhold.

- Det er svært at sige, om det er den seneste besked, der får dem til at vende tilbage i arbejde. Det er jo helt nye skridt, at man begynder at true folk på deres ansættelsesforhold på åben skærm. Derfor skal folk lige synke det og finde ud af, hvordan de vil reagere på det, siger Jakob Esposito.

251 kommentarer
Vis kommentarer