SAS-ansatte ignorerer Arbejdsrettens frist

De strejkende SAS-ansatte diskuterer fortsat, om de skal genoptage arbejdet

Se de ventende passagerer i Kastrup Lufthavn. (Video: Lasse Mehrfeld Brøndal)

De strejkende SAS-ansatte har endnu ikke genoptaget arbejdet. Det sker på trods af, at Arbejdsretten søndag formiddag pålagde de strejkende at stoppe deres overenskomststridige arbejdsnedlæggelse senest kl. 12.30.

Umiddelbart efter Arbejdsretten kendelse mødtes de strejkende og deres fagforening for at drøfte situationen, og det møde er endnu ikke afsluttet.

Ifølge en talsmand for de strejkende,  Jakob Esposito, har hans kollegaer ikke tillid til SAS's ledelse.

- SAS-kabinepersonale har før stået i samme situation, men SAS snød dem og efterlod dem med håret i postkassen, siger Jakob Esposito til TV2 News.

Briste eller bære
- De er af SAS blevet skubbet derud, hvor de næsten føler, at det må briste eller bære - at de bare ikke kan klare mere, siger han.

Jean Pierre Schomburg, næstformand hos personalets fagforening, CAU, bekræfter, at det endnu ikke er lykkedes at overtale de strejkende til at vende tilbage til arbejdet, som Arbejdsretten har påbudt dem.

Han ønsker ikke at vurdere, hvorvidt de ansatte officielt har besluttet sig for at ignorere Arbejdsrettens påbud, men konstaterer, at fagforeningen trods gentagende forsøg på at få sine medlemmer til at vende tilbage til arbejde ikke kunne overtale dem.

De strejkende har nu bedt CAU om at forlade mødet, mens de diskuterer, hvordan de vil gribe påbuddet an.

Skærpet bod
Går de strejkende ikke i arbejde, vil de blive idømt en skærpet bod. Det vil sige, at  de skal betale penge, hvis de fortsætter konflikten. Den yderste konsekvens kan være, at arbejdsgiveren betragter de ansatte som opsagte af deres stillinger, hvis de fortsætter med at strejke.

Selv om de strejkende skulle beslutte at genoptage arbejdet i eftermiddag, vil der fortsat gå en rum tid, før flyvningerne er normaliseret.

- Jeg tør ikke give en udsigt for i dag. Vi er allerede begyndt at se på, hvad vi skal gøre i morgen. Man kan meget vel forstille sig, at det også vil påvirke afgangene i morgen, selv om personalet genoptager arbejdet, siger kommunikationschef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

83 kommentarer
Vis kommentarer