SAS-fly i motorproblemer syd for Island: Måtte returnere til København

Et SAS-fly på vej til Chicago måtte tirsdag aften returnere til København, efter der opstod problemer med flyets ene motor

Et SAS-fly er tirsdag aften returneret til København efter motorproblemer, der opstod syd for Island. Foto: Ritzau/Leon Kirkholt
Et SAS-fly er tirsdag aften returneret til København efter motorproblemer, der opstod syd for Island. Foto: Ritzau/Leon Kirkholt

Et SAS-fly med 240 passagerer om bord på vej til Chicago, USA, måtte tirsdag aften returnere til København efter mere end to timers flyvning.

Det skete, fordi der opstod problemer med flyets ene motor, da flyet var nået til lige syd for Island.

Det oplyser pressetalsmand hos SAS, Anna Kansell, til Ekstra Bladet.

Flyet med flynummeret SAS943, der er af typen Airbus A340, var lettet fra Københavns Lufthavn klokken 16.51. Flyet skulle have landet i Chicago klokken 20.23.

- Det er korrekt, at et fly, som har fløjet mod Chicago, måtte returnere til København efter at have fået en indikation om lavt olietryk på en af motorerne, siger Anna Kansell til Ekstra Bladet.

Det hele foregik helt udramatisk. Når piloten får en melding om lavt olietryk, er det normalt sådan, så man lukker ned for den ene motor ud af i alt fire motorer. Om det også er sådan det foregik tirsdag aften, kan Anna Kansell ikke svare på.

Men hun fortæller, at årsagen til, at piloten valgte at vende flyet, selv om det var nået helt til Island, er, at flyet har base i København, og at der derfor er nogle af flyselskabets egne teknikere, som hurtigt kan udbedre den fejl, der var opstået.

- Flyet landede igen i København klokken 21, siger Anna Kansell.

De 240 passagerer er alle blevet tilbudt andre afgange tirsdag aften og kan forvente med nogen forsinkelse at komme til Chicago med mellemlandinger i enten Arlanda eller Oslo, oplyser Anna Kansell.