SAS i kæmpe kovending: Klipper skandalevideo om

Flyselskabet SAS vælger at lave om i sin reklamevideo efter voldsom kritik

Du kan se den redigerede udgave af SAS' reklamevideo her. Den oprindelige udgave kan du se i bunden af artiklen. Video: SAS

SAS har onsdag eftermiddag lagt en ny version af deres omdiskuterede reklamevideo ud.

Flere sekvenser, som har fået folks sind i kog, er nu klippet helt ud af videoen, der handler om, hvad der er ægte skandinavisk.

Flygiganten skriver i en pressemeddelelse, at man nu vælger at køre kampagnen videre trods massiv kritik.

Heri lyder det, at reklamefilmen med titlen 'SAS - what is truly Scandinavian' er blevet misforstået.

- Vi fortsætter nu den planlagte kampagne, og vi håber, at den fremhæver kernebudskabet om, at rejser gør os rigere, skriver SAS i pressemeddelelsen.

Efter SAS-skandale: Her gik det også galt

Udsat for angreb
Tidligere lød det ellers fra koncernen, at man muligvis havde været udsat for et koordineret angreb på sociale medier, fordi flyselskabet blev mødt af vrede kommentarer på grund af budskabet om, at intet stammer fra Skandinavien.

- Når vi ser på mønsteret og antallet af reaktioner, har vi en begrundet mistanke om, at vi har været udsat for et cyberangreb, og at vores kampagne er blevet taget som gidsel, skrev SAS i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

- Vi vil ikke stå på mål for andres værdier. Derfor har vi midlertidigt fjernet kampagnen fra vores sociale mediekanaler, mens vi overvejer næste skridt, skriver selskabet.

SAS fjerner reklamevideo fra nettet efter kritik

Stadig tale om angreb
Den nye video, som SAS har lagt på sin Facebook-side, er 45 sekunder lang. Dermed har SAS skåret næsten to minutter af den oprindelige video.

Det vides imidlertid ikke, om det er den eneste nye udgave af videoen.

Flyselskabet oplyste tidligere onsdag, at det mente, at det har været udsat for et koordineret angreb på sociale medier. Og det er fortsat selskabets opfattelse.

- Mønsteret blandt kommentarerne og antallet af reaktioner på SAS' sociale medier indikerer, at kampagnen var udsat for et angreb.

- Vi kan ikke acceptere at blive en platform for værdier, vi ikke deler, skriver SAS.

Videoen nåede på Facebook at blive set flere end 550.000 gange, inden den blev fjernet.

I den omstridte video fremføres det, at intet stammer fra Skandinavien, men i stedet er hentet fra udlandet.

Videoen punkterer forestillingen om en lang række ting, man ellers kunne forbinde med Danmark, Norge og Sverige.

Det gælder blandt andet, at demokratiet er fra Grækenland, rugbrød er tyrkisk, vindmøller er fra Persien, cykeltraditionen er lånt fra Tyskland, og lakrids er fra Kina.

SAS-videoen viser, at man bliver inspireret af at rejse ud i verden, og at man tager det med hjem, som man godt kan lide.

Folk går allerede amok over videoen på SAS' Facebook-profil. På blot 26 minutter har mere end 300 personer kommenteret videoen og mange er direkte rasende over SAS' kovending.

Opdateres ...