SAS: Kabinepersonale fortsætter strejke

Ifølge SAS har flyselskabet indgået en aftale med fagforeningen CAU, der sender kabinepersonalet i arbejde - men det bestrides af foreningen selv

SAS' strejkende kabinepersonale ønsker ikke at genoptage arbejdet, som de ellers har fået besked på.

Det fortæller Jean Pierre Schomburg, næstformand i fagforeningen kabinepersonalet, CAU, efter at der på et møde mellem blandt andre SAS og CAU er blevet underskrevet et referat.

- Jeg er kommet inde fra Dansk Arbejdsgiverforening, hvor jeg sad sammen med repræsentanter fra SAS, og der blev jeg pålagt at gå ud og bede mine medlemmer om at genoptage arbejdet klokken 16.45.

- Det har jeg gjort. Det er de spilleregler, der er. Jeg sagde til dem i klar tekst, at de skulle genoptage arbejdet, siger han til Ritzau.

Striden drejer sig om, at 147 ansatte skal flyttes over i SAS' nye datterselskab Cimber. Parterne kan ikke blive enige om en overenskomst for medarbejderne.

- Deres (kabinepersonalets, red.) besked til mig var, at de ikke genoptager arbejdet, før de har en underskrevet overenskomst i Cimber, og at de ikke vil finde sig i Cimber-fidusen, siger Jean Pierre Schomburg.

Ifølge næstformanden vil SAS' kabinepersonale ikke acceptere, at de skal blive 'virksomhedsoverdraget natten over i denne Cimber-fidus.'

- De vil have trygheden i en kollektiv overenskomst, så de også i fremtiden kender deres rettigheder, forklarer han.

Jean Pierre Schomburg nævner også, at det er ham uforståeligt, at SAS ikke har kontaktet ham langt tidligere for at finde en løsning på konflikten.

- Jeg har stået til rådighed i hele processen, men jeg har intet hørt fra SAS' ledelse. Det undrer mig, at de ikke har en interesse i at få flyene i luften og at få passagerne ud at flyve, siger næstformanden.

Hos SAS er kommunikationschef Trine Kromann-Mikkelsen forundret over, at man så kort tid efter at have sat sin signatur på et referat, der pålægger medarbejderne i CAU at genoptage arbejdet, er tilbage ved start.

Jean Pierre Schomburg mener til gengæld, at fagforeningen har gjort, hvad der står i deres magt for at få medlemmerne tilbage i arbejde.

- Det handler om, at medlemmerne har gennemskuet ledelsen. Det handler om, at hvis SAS får denne model på plads, så kan de virksomhedsoverdrage, mens vi ligger og sover om natten. Og så kan de få os ud af vores kollektive overenskomster, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri