SAS-konflikten: Normal trafik på onsdag

Allerede mandag er flere fly tilbage i normal drift, og tirsdag er der kun enkelte ændringer, melder SAS

Flyene har vind under vingerne igen (Foto: AP)
Flyene har vind under vingerne igen (Foto: AP)

Efter flere dages strejke blandt kabinepersonalet i SAS, er næsten alle danske medarbejdere nu i gang igen, men deres vante arbejde i flyselskabet. Det melder SAS i en pressemeddelselse.

Det betyder, at de mange flyaflysninger, som har været hverdag de sidste dage, nu endelig kan begynde at forsvinde igen.

-SAS er kendt for at være pålidelige og punktlige, og det skal vi nu rette op på og give vores kunder den høje kvalitet, de forventer fra SAS, siger koncerndirektør, Flemming Jensen i SAS.

SAS-pressechef Trine Kromann-Mikkelsen afviser flere møder mellem kabinepersonalet og SAS, før de går på arbejde igen. (Skærmbillede: Jakob Jørgensen) Samfund - 2. mar. 2015 - kl. 10:11 SAS-pressechef: De siger, vi lyver

Mandag vil flytrafikken i SAS-regi dog stadig være påvirket af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, og derfor vil der være enkelte flyaflysninger og -forsinkelser.

Tirsdag skal man som passager også holde øje med flyplanerne, for der kan der stadig være små justeringer i afgangene.

Nye forhandlinger
De kabineansattes fagforening, CAU, vil genoptage forhandlingerne med SAS. Hvad de præcist skal forhandle om, vil næstformanden i CAU, Jean Pierre Schomburg, ikke helt løfte sløret for.

- Vi vil genoptage forhandlingerne med SAS, så snart vi hører fra dem. Jeg står til rådighed, så snart jeg har sovet. Jeg har ikke sovet i mange dage, siger Jean Pierre Schomburg til Ritzau.

Spørgsmål: Hvad vil I forhandle med SAS om?

- Hvad der skal forhandles om, bliver mellem SAS og CAU i et lukket forhandlingslokale, svarer Pierre Schomburg.

Kabinepersonalets talsmand Jakob Esposito. (Foto: Jakob Jørgensen) Samfund - 2. mar. 2015 - kl. 10:51 SAS-ansatte formentlig på vej på job

Selv om CAU-næstformanden er fåmælt om, hvad der skal på forhandlingsbordet, oplyser han dog, at det blandt andet kommer til at dreje sig om de 27 suspenderede kolleger, som SAS suspenderede med den begrundelse, at de har presset kolleger til ikke at genoptage arbejdet.

Arbejdsretten pålagde søndag de kabineansatte at gå i arbejde, men det påbud blev ikke fulgt. SAS svarede igen med et ultimatum: Enten genoptager de kabineansatte arbejdet mandag klokken 12, eller de kan betragte sig som fyret.

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere